Istrani bi mejo na Učki

Napovedana regionalizacija Hrvaške je na noge dvignila Istrane. Lokalpatriotske strasti so se najbolj razvnele na spletnih forumih, kjer komentatorji napovedujejo različne oblike boja za enotno Istro, od bomb do meje na Učki, poroča spletni portal Istrenews.

Istrske občine so bile do sedaj združene v županijo s sedežem v Pazinu. Po novem predlogu vlade pa bi se v regiji združili z Reko, Gorskim Kotarjem in Liko.

Tako bi po mnenju ljudi iz Istre šlo še več denarja za revnejše predele kot doslej. Zato so svoje nezadovoljstvo nad Zagrebom in lokalpatriotske strasti širili po raznih forumih. Nekateri predlagajo revolucijo s pomočjo bomb in navijajo za samostojno državo Istro, manj radikalni se zavzemajo za avtonomijo, vsi po malem pa Hrvate čez Učko pošiljajo nekam ...

Seveda jim tisti "preko" niso ostali dolžni. Spomnili so jih, da so med vojno branili tudi Istro, ki ni prispevala krvnega davka. Pišejo še, da je Istra hrvaška in da mora tako tudi ostati, eden od komentatorjev pa je Istrane spomnil, da so jim ravno kontinentalci naredili vso turistično infrastrukturo, ki danes Istri prinaša največ denarja. 

Deli novico:

Istria |  03 .10. 2013 ob  16: 28
Živila Istra! Potpuno istinit članak!
Bojan |  03 .10. 2013 ob  15: 00
Ćemo mi imati kunfin od Matulji do Milja, prije ili kašnije :)
Opazovalec |  03 .10. 2013 ob  13: 28
Jaz bi jo raje videl na Antenalu.
primorci |  03 .10. 2013 ob  13: 04
pa bi mejo na Črnem kalu :)