ISTRANA PREVARAL LAŽNI HOTELSKI USLUŽBENEC: Dobro preverite rezervacijo, preden plačate

Kronika

Poreški policisti so prejeli prijavo 25-letnega domačina, ki je rezerviral nočitev v enem od hotelov. Takoj zatem ga je poklicala oseba, ki se je predstavila kot uslužbenec hotela in zahtevala plačilo za rezervacijo. Ko je opravil plačilo, ga je ta oseba ponovno poklicala.

Fotografija je simbolična.

Tokrat mu je lažni hotelski uslužbenec rekel, da je prišlo do okvare na sistemu in da mora ponovno opraviti plačilo, kar je 25-letnik tudi storil. Je pa tudi opazil, da mu je bil denar dvakrat vzet z računa, a mu je lažni hotelski uslužbenec dal navodila, kako lahko preko aplikacije za družbena omrežja pride do povračila denarja.

Ko je mladi Istran poskušal priti do vrnitve denarja, pa je ugotovil, da so mu še tretjič pobrali denar z računa. Nato je poklical hotel, v katerem je rezerviral namestitev, kjer pa so mu povedali, da njegovega plačila nimajo zavedenega in da rezervacije za nočitev ni potrebno plačati. Izkazalo se je, da je šlo za prevaro.

Poreški policisti preiskujejo okoliščine dogodka in poskušajo priti do goljufa. Ob tem opozarjajo, naj bodo ljudje skrajno previdni, ko se od njih zahteva plačilo. Predvsem naj dobro preverijo, komu bodo nakazali denar, da ne postanejo žrtev prevare.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija