Istra znova proti Thompsonu: "Plačaj davke ... "

Istra

Še vedno se ni polegla polemika okrog koncerta Marka Perkovića - Thomsona, ki je znan po svojih radikalnih stališčih. Ta so prisotna tudi v njegovi glasbi, saj spodbujajo nacionalno zavest, pa tudi odpor do drugih ras, kar pa je za Istro, kjer živijo ljudje različnih narodnosti, nesprejemljivo.

 

Pred časom smo že poročali, da se je v Poreču, kjer bo Thompson nastopil 31. avgusta, pojavil napis NO PASARAN. Civilna iniciativa "Građanske akcije" pa je šla znova v akcijo. Opozarjajo, da reanimacije ekstremnih desničarskih, fašističnih in ksenofobih idej v Istri zares ne potrebujejo. 

"Plati porez, šupku" oziroma po slovensko "Plačaj davek, zadnjica" se glasi zadnji napis. Istrani so namreč ugotovili, da podjetje Moli i radi, d. o. o., preko katerega Perković zaračunava svoje koncerte, ne plačuje davkov. "In to počne ravno na Hrvaškem, njemu tako ljubi državi," cinično pravijo Istrani. 

"Antifašizem, sobivanje in multikulturnost so glavne značilnosti Istre. Nastop osebe, kot je Thomson, ki naj bi bil velik domoljub, čeprav vemo, da ni želel brezplačno nastopiti za hrvaške branitelje, je človek, ki enostavno v Istri in v Poreču nima česa iskati," so v svojem sporočilu zapisali člani civilne iniciative.

Opazovalec |  29 .08. 2013 ob  18: 14
Naj gre on svoje ustaštvo prodajat v herceg-bosno od koder je doma.
Naj |  29 .08. 2013 ob  13: 20
-2
Pride v Koper, tu sprejmejo vsako govno. Ajde srbine za dobrobit sprave napolni stadion hercegovcu!!
Bravo Istra |  29 .08. 2013 ob  12: 35
Bravo Istra - tako se to dela - to ni Koperstan! ;)
CAPODISTRIA |  29 .08. 2013 ob  11: 09
bravo istra - tako se dela - to ni dalmacija