ISTRA TREPETA PRED EKOLOŠKO KATASTROFO: To so grozljivi prizori onesnaženja po zadnjih poplavah (FOTO)

Istra

V zadnjih treh dneh je v Pazinu padlo 142,4 mm dežja, medtem ko je povprečje za to obdobje 79,6 mm dežja, poročajo hrvaški mediji. Po umiku vode so se pokazali grozljivi prizori, ki so jih za seboj pustile poplave. Eden od pritokov reke Pazinčice se nahaja pri odlagališču gradbenega materiala Lakota, od koder so poplave odnašale odpadni material v reko in Pazinsko jamo, kar bi lahko imelo velikanske ekološke posledice.

Iz državljanske pobude Naš potok poročajo, da so ogromne količine gradbenih odpadkov, plastike, gum in agrotekstila končale v Pazinčici in Pazinski jami. Na več mestih voda prodira pod nasip, zaradi česar še naprej izpira material. 

Pazinčica, ki se začenja na sredi Istrskega polotoka, je reka ponikalnica, ki sega celo do reke Raše na vzhodu polotoka. Prav zato Istrani trepetajo pred ekološko katastrofo, na poročila pristojnih organov in institucij pa še čakajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  04 .02. 2019 ob  21: 32
@ komunisti , povsod so , so tudi za to krivi komunisti?
žveplo |  04 .02. 2019 ob  13: 55
31
Franci Blaškovič bi rekel: Istra ti materina !!!
Kaj tako se skrbi za odpadke!!
Čisto po Istrsko, pa pri nas ni nič boljše... vrzi čez zid na sosedovo, vrzi v jamo, vrzi v grmovje in robido, saj se ne vidi. Okrog svoje hiše pa tudi smetišče, freza ruzne sredi njive, motike lopate so na dežju, pes na kratki verigi brez vode... klobase in pršuti skupaj s sodi vina v štali ob oslu, kokošmi in s prašičem.... skratka slika pač.