TAKŠEN JE BIL DANAŠNJI UTRIP NA SLADKI ISTRI: Festival v nedeljo odpovedan (FOTO)

Koper

Osrednja koprska trga sta bila danes zasedena s stojnicami z različnimi sladkimi dobrotami. Potekala je namreč 14. izvedba festivala Sladka Istra. Po dveh letih so se spet predstavili ponudniki iz vse Slovenije in iz tujine. Dogodek bi se moral odvijati še v nedeljo, a so ga organizatorji zaradi slabe vremenske napovedi odpovedali.

Izvedba festivala je odvisna od vremena. Danes je bilo dopoldne v Kopru delno sončno in stojnice so bile obložene s sladkimi jedmi. A ponoči se bo dež na zahodu okrepil in se do jutra razširil nad večji del Slovenije. Ob morju bo pihal okrepljen jugo. Zato so organizatorji nedeljsko dogajanje odpovedali.

Prireditev je več let potekala na koprski promenadi, zatem so jo preselili na Titov trg. Letos so jo razširili še na trg Brolo, spremljevalni dogodki pa so potekali tudi na sosednjem Martinčevem trgu.

V začetku je bila prireditev namenjena predstavitvi tradicionalnih slaščic iz slovenske Istre, postopno pa se je razširila in zajela tudi sodobne slaščičarske izdelke iz različnih držav, sladke pijače in vino. Najboljšim naj bi podelili priznanja za najboljši muškat, za najbolj izvirno sladico in za najboljšo torto.

Ob ponudnikih hrane so se predstavljali kuharji, potekale so delavnice priprave in peke sladic, vinske degustacije, vodene degustacije drugih sladkih pijač in otroški program.

Med letošnjimi novostmi so bili posebni kovanci, s katerimi so zamenjali papirnate kupone za nakupe na stojnicah. Plastično embalažo za enkratno uporabo so nadomestili s kartonastimi pladnji in krožniki, škrobnimi kozarčki, ekološkimi slamicami in biorazgradljivim jedilnim priborom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kolibri123 |  25 .09. 2022 ob  07: 15
Pa saj ni vstopnine! Za 5 žetonov pa je marsikaj za sprobat in želodec je bil poln.
frikofrkic |  24 .09. 2022 ob  17: 07
Kanarin, zakaj pa se nisi ti prijavil, pekel celo noč in ponujal sladice zastonj?
kanarin |  24 .09. 2022 ob  14: 52
Kupon oz žeton po novem 1 € (nazadnje je bil 0,60€), za veliko degustacij pa rabi vsaj 2 žetona. Za večinoma nič kaj posebne slaščice. 2€ za nekaj kar daš samo enkrat v usta (ker je pač samo degustacija) ?!? Bolano. Torej na Sladki Istri se bodo po novem očitno sladkali samo še tisti z polnimi denarnicami oz. tisti ki jim je vseeno kako in za kaj zapravijo svoj denar.