ISKALI SO NEKAJ POVSEM DRUGEGA, NAŠLI PA TO: Planinčan skrival 10 kartonastih škatel konoplje (FOTO)

Kronika

Postojnski policisti so v torek v sodelovanju s policisti in kriminalisti PU Ljubljana na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Ljubljani izvedli hišno preiskavo pri 27-letnemu Planinčanu. V sklopu hišne preiskave zaradi suma storitve kaznivega dejanja dajanja podkupnin so odkrili nekaj povsem nepričakovanega – 11 kilogramov konoplje in večjo vsoto gotovine.

Med hišno preiskavo objekta so policisti v prostoru, ki ga 27-letnik uporablja za bivanje, našli deset večjih kartonskih škatel, v katerih so bili posušeni deli konoplje. Kriminalistični tehnik Policijske uprave (PU) Koper je na kraju opravil preliminarno testiranje in tehtanje najdenih in zaseženi vzorcev. Pri tem je potrdil, da gre za nekaj več kot 11 kilogramov prepovedane droge konoplja.

Pri preiskavi so bili najdeni tudi predmeti, ki so namenjeni za opremo prostora za hidroponično gojenje prepovedane droge konoplja in nekaj več kot 11.000 evrov, so sporočili s PU Koper.

Na podlagi ugotovitev preiskave so postojnski policisti 27-letnemu Planinčanu odvzeli prostost, in sicer zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Na podlagi zbranih obvestil in pridobljenih dokazov so postojnski policisti pridržanega osumljenca v sredo popoldan s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku v Kopru, ki je zanj odredil pripor, so še sporočili s koprske PU.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija