IŠČEJO SE NOVI PRAVOSODNI POLICISTI: V koprskem zaporu je predvidenih osem novih zaposlitev, tri v Novi Gorici

Slovenija

Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij je objavila razpise za več kot 50 prostih delovnih mest pravosodnih policistov. Dodatne pravosodne policiste potrebujejo v vseh zavodih za prestajanje kazni zapora, pa tudi v Prevzgojnem domu Radeče. Zaposlili pa jih bodo za določen čas, je zapisano na spletnih straneh ministrstva za javno upravo.

Največ novih pravosodnih policistov iščejo za Zavod za prestajanje kazni zapora Ljubljana, in sicer 14. V koprskem zaporu je predvidenih osem novih zaposlitev ter še tri v njihovem oddelku v Novi Gorici.

Na Dobu nameravajo zaposliti 10 pravosodnih policistov, na Igu ter v sektorju za tretma na oddelku za varnost v Zavodu za prestajanje kazni zapora Maribor pa po šest. Pet delovnih mest je razpisanih za Zavod za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje. V Prevzgojnem domu Radeče pa sta predvideni dve zaposlitvi.

Kandidati morajo imeti srednješolsko izobrazbo (V. stopnja izobrazbe), vozniško dovoljenje B kategorije, biti morajo slovenski državljani in ne smejo biti pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, ali obsojeni na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev.

Zoper njih ne sme biti vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti. Prijava mora vključevati tudi izjavo kandidata, da soglaša z varnostnim preverjanjem v obsegu in na način, kot je določeno v zakonu o izvrševanju kazenskih sankcij.

S kandidati bodo sklenili pogodbo o zaposlitvi za določen čas, za čas usposabljanja za opravljanje nalog pravosodnega policista, vendar najdlje za 18 mesecev. Kandidat bo v času usposabljanja opravljal pripravništvo in se usposabljal za samostojno delo pravosodnega policista.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija