IŠČE SE IZVAJALEC ZA UREDITEV OBMORSKEGA URBANEGA PARKA: Občina ga želi dokončati do prihodnjega poletja

Koper

Mestna občina Koper (MOK) si želi do prihodnjega poletja dokončati projekt revitalizacije degradiranega območja med ustjem Badaševice in Žusterno. Razpis za izbiro izvajalca je v teku, zainteresirani pa imajo čas za prijavo le še do jutri, 28. oktobra, do 10. ure. Kot so sporočili s koprske občine, bi se lahko zunanja ureditev obmorskega urbanega parka začela še letos.

V okviru del bodo naprej nasuli dodatno zemljino in dvignili teren do predvidene kote 2,8 metra nadmorske višine, ki zagotavlja poplavno varnost celotnega območja, pojasnjujejo na MOK. Nato bodo uredili skalomet in na delu postavili velike betonske plošče (prefabrikate), na katerih bo možno sončenje, posedanje oziroma druženje.

Poleg tega bodo na treh mestih nasuli prodec za lažji in bolj varen dostop do morja. Celotno območje bodo tudi ozelenili in zasadili več značilnih mediteranskih dreves in grmovnic, med katerimi bodo prevladovali alepski bori, pinije in koprivovci. Ureditev bo občina sklenila z urbano opremo in pešpotjo.

MOK bo naložbo sofinancirala tudi iz naslova Celostnih teritorialnih naložb.

Več informacij o naročilu dobite na tej povezavi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
olor |  28 .10. 2020 ob  20: 41
Lepo in res upam da ne bodo oni od dol taborili, ki je v Kopru malo morje, kot v mestnem kopališču
ZigaZois |  27 .10. 2020 ob  23: 35
Bo že Grafist rešil, če ne bo preveč zaseden z Izolsko marino.