INVESTICIJA V VRTEC MORNARČEK: Sanitarno neustrezna kuhinja in slabo prezračevanje (FOTO)

Piran

Občina Piran je v teh dneh zaključila investicijo prenove centralne kuhinje v vrtcu Mornarček Piran. Investicija, vredna 430.000 evrov, vključuje novo kuhinjsko opremo, poleg tega pa tudi sistem za prezračevanje s hlajenjem in gretjem za zagotavljanje optimalnih pogojev dela, je v sporočilu za javnost navedla občina.

Nova kuhinjska oprema vrtca ustreza vsem najsodobnejšim standardom profesionalnih kuhinj, so sporočili iz občine. Vrtec je z investicijo pridobil konvektomat, štedilnik, kotle, pulte, omarice in hladilnike. Prav tako pa so v kuhinji zamenjani vsi tlaki, talna in stenska keramika ter notranje stavbno pohištvo.

Na novo so narejene elektro in strojne inštalacije, razporeditev kuhinjske opreme, urejeni pa so tudi spuščeni stropi. Prezračevalni sistem nadgrajujejo nove varčne kuhinjske nape in zunanji sistemi za ogrevanje ter hlajenje s toplotno črpalko. Hkrati so bili obnovljeni pomožni prostori, kot so shramba, toaletni in garderobni prostor.

Občina se je odločila za investicijo, ker je bila obstoječa kuhinja sanitarno neustrezna, pogoji za delo pa so bili zaradi neustreznega prezračevanja zelo težki. Obstoječo notranjo in zunanjo kanalizacijo so dopolnili z novim lovilcem maščob ter uredili še požarno ločitev kuhinje od ostalih prostorov vrtca. Posledično kuhinja ne vpliva več na požarno varnost drugih delov stavbe.

Občina Piran je z investicijo zagotovila prostore, ki omogočajo zaposlenim delo v varnem okolju za pripravo hrane za ranljive skupine, kot so otroci in starejši občani. Izboljšana je bila tudi energetska učinkovitost kuhinje, ki je opremljena z varčnimi napravami, so zapisali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija