INTERVENCIJA NA TIRIH: V trčenju vlakov poškodovanih več kot 150 potnikov (FOTO)

Kronika

V trčenju dveh vlakov na obrobju Barcelone je bilo danes poškodovanih 155 potnikov, so sporočile reševalne službe. 39 oseb so odpeljali v bolnišnice, večina pa je utrpela le lažje poškodbe.

Nesreča se je zgodila ob 7.50 na postaji Montcada i Reixac - Manresa na obrobju Barcelone. Vlaka sta potovala v isto smer in sta trčila, ko je bil eden od njiju parkiran na postaji.

"Vlak, ki je trčil v drugi mirujoči vlak je vozil zelo počasi, vendar so ljudje, ki so stali, padli in se poškodovali. Govorimo o številnih modricah in nekaj poškodbah glave, vendar nič resnega," je novinarjem na kraju nesreče povedal predstavnik reševalnih služb Joan Carles Gomez.

Sporočil je, da so 14 ljudi odpeljali v bolnišnice, da bi izključili morebitne zlome, kasneje pa je regionalna služba za nujne primere SEM v objavi na Twitterju to številko posodobila na 39.

Na kraj nesreče je hitro prispelo 18 reševalnih vozil, ki so poskrbeli za poškodovane potnike, in gasilci, ki so jim pomagali pri evakuaciji. Zaradi nesreče pa je bil na več progah za kratek čas prekinjen železniški promet.

Oblasti so že uvedle preiskavo o vzroku nesreče. "Na srečo ni bilo hudih poškodb. Naši vlaki delujejo dobro, čeprav se včasih takšnim nesrečam ali trkom ni mogoče izogniti. Če se bo po preiskavi izkazalo, da je treba sprejeti ukrepe za zagotovitev delovanja naših vlakov, bomo to vsekakor storili," je dejala španska ministrica za promet Raquel Sanchez.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija