Interpelacijo zoper Pikala označil za lažnivo in gnilo

Interpelacija zoper šolskega ministra Jerneja Pikala po mnenju prvaka SD Igorja Lukšiča ni le lažniva, pač pa tudi zelo gnila. Do neuradnih predlogov PS za nova ministra se Lukšič še ne opredeljuje, je pa danes izpostavil dogajanje na desnici. Če bo SDS v svoji destruktivni drži ostala sama, je to po njegovem mnenju "za Slovenijo dober obet".

Interpelacija, ki jo je zaradi domnevnih nepravilnosti pri javnem razpisu zoper Pikala vložila SDS, je po Lukšičevem mnenju mnenju del velike strategije, kako "kar naprej tresti Slovenijo". "Ker se njim tresejo hlače pred tem, da bi morali odgovarjati za pretekla dejanja, tresejo celo Slovenijo," je na današnji novinarski konferenci ocenil Lukšič.

A je interpelacija po njegovem mnenju tako kot vsaka laž na kratkih nogah oz. v tem primeru na "trhlih kratkih nogah". Kot ocenjuje, bo DZ lahko prepoznal, da gre za "politikantsko strategijo in ne za nezakonito delovanje kogar koli v tej verigi". Pri tem sicer ocenjuje, da bi morala Fakulteta za družbene vede, ki je tedaj razpis dobila, transparentno pokazati, koliko denarja je posameznik v tem razpisu prejel.Po njegovem mnenju je pomembno, da se je koalicija odločila, da se ne bo širila na kakšne neparlamentarne stranke, s čemer je bilo po njegovih ocenah olajšano tudi iskanje ministrov in ministric.

Lukšič je razmere v koaliciji danes označil za dinamične, a zdrave.

Ob tem ne želi komentirati za zdaj sicer neuradnih predlogov PS za gospodarskega ministra in ministrico za zdravje, Metoda Dragonje in Alenke Trop Skaza. Spomnil je, da so se na prvi neuraden predlog za ministra za zdravje Igorja Šoltesa v SD odzvali zato, ker je šlo za to, da bi z njim širili koalicijo na eno od strank v ustanavljanju. V zadnjim primeru ne gre za to in stranki SD "ni treba igrati vloge higienika", pravi Lukšič.

"Če bo SDS v svoji destruktivni drži ostala sama, je to za Slovenijo dober obet, saj se bo pokazalo, da ni celotna desnica destruktivna, pač pa to ostaja koncentrirano na eno samo stranko," je prepričan. To bi po njegovem mnenju tudi pomenilo, da ima Slovenija veliko večino volilnega telesa, ki je predstavljen v DZ, ki mu gre za stabilnost.

Paho - r |  10 .02. 2014 ob  20: 24
e Lukši, Lukši sedaj razumem zakaj te Pahor ni hotel imeti kot podpredsednika.
sveti jurij |  10 .02. 2014 ob  19: 17
Je kdo pričakoval kakšno drugačno reakcijo Lukšiča?