INTEREUROPA PRIHODNJE LETO NAČRTUJE RAST PRIHODKOV: Povečalo naj bi se tudi število zaposlenih

Koper

Skupina Intereuropa namerava tudi v letu 2019 krepiti tržni položaj vodilnega ponudnika celovitih logističnih storitev na območju jugovzhodne Evrope. Medtem ko plan za letos predvideva skupaj 157,8 milijona evrov prihodkov, naj bi se ti prihodnje leto povečali na 168,5 milijonov evrov. Nekoliko pa naj bi se zmanjšal dobiček.

Planski dokument skupine Intereuropa za leto 2019 je nadzorni svet koprske družbe sprejel na četrtkovi seji. Kot so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe, njena celotna skupina v naslednjem letu načrtuje bruto dobiček iz poslovanja (EBITDA) v višini 13,2 milijona evrov. To je nekoliko nižje od letošnjih načrtov, ki so pri 14,5 milijona evrov.

Po razpoložljivih podatkih, ki so na voljo do septembra, Intereuropa letos dosega večinoma načrte. V devetih mesecih je ustvarila 119,2 milijona evrov prihodkov, kar je odstotek več od načrtovanih za to obdobje, medtem ko je bil EBITDA z 10,8 milijona evrov za pet odstotkov manjši od načrtovanega.

Število zaposlenih naj bi se povečalo 

Investicije so v letu 2019 na ravni skupine načrtovane v višini 5,9 milijonov evrov. Število zaposlenih, ki jih je bilo konec letošnjega septembra 1337, pa naj bi se do konca prihodnjega decembra povečalo na 1380.

Skupina Intereuropa bo tudi v letu 2019 izvajala prodajne aktivnosti s ciljem krepitve tržnega položaja vodilnega ponudnika celovitih logističnih storitev na območju jugovzhodne Evrope. V letu 2019 se načrtuje rast na vseh trgih in na vseh pomembnejših produktih, še posebej na produktih z višjo dodano vrednostjo, so zapisali v sporočilu za javnost. Pomemben del načrta za prihodnje leto je tudi prodaja nepremičnin, ki niso namenjene opravljanju logistične dejavnosti, s čimer se bo nadaljevalo razdolževanje skupine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija