Inter premočan zalogaj za kanarčke

V italijanskem Roveretu je moštvo FC Kopra odigralo prestižno prijateljsko srečanje z bivšim evropskim in svetovnim klubskim prvakom, Interjem iz Milana. Na stadionu Cuercia se je zbralo 5000 gledalcev, nista manjkali niti navijaški skupini 12. Kopra in Tifozi. Na tribuni je bil prisoten tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki je tekmo spremljal v družinskem krogu. 

Koprčani so pazljivo začeli v prvih minutah proti kombinirani postavi Interja. Na začetku so dobro akcijo izpeljali Majcen, Pučko in Popovič na desnem boku, vendar je žoga končala v varnih rokah Handanoviča. Coutinho je že v 5. minuti segrel rokavice Hasiča, vendar je bil v prepovedanem položaju. Le dve minuti kasneje je poskušal iz prostega strela Popovič najti glavo katerega izmed soigralcev, vendar je končala žoga v avtu. Malo kasneje je Palacio streljal le nekaj centimetrov od leve vratnice, Hasič pa je žogo spremljal le s pogledom. Fredy Guarin je prav tako poskusil ukaniti koprskega vratarja z razdalje, a je žoga končala daleč od vratnice. Na drugi strani je Koper poizkusil presenetiti bivše evropske in svetovne pravke, vendar je bil strel Guberca nenatančen.

Stadion Cuercia, Rovereto
Gledalcev 5000
INTER - KOPER 2:0 (0:0)
Samuel 55., Coutinho 69.
Inter: Handanović (62./Castellazzi), Bianchetti (45./Maicon), Ranocchia, Samuel (77./Garritano), Mbaye, Zanetti, Guarin (77./Del Piero), Nagatomo (58./Livaja), Palacio (58./Benassi), Coutinho, Milito (69./Longo).
Koper: Hasić, Palčič, Djukić, Mavrič (58./Blažič), Bagarič, Guberac, Covilo, Bubalo (77./Črnigoj), Popovič (81./Štulac), Pučko, Majcen (58./Barišič).
Sodnik: Stefano Mollace

Šele v 45. minuti je uspel Inter priti do prve prave priložnosti na tekmi, Diego Milito je preigral Hasića in poslal žogo proti prazni mreži, a z veliko mero požrtvovalnosti je zadetek preprečil občasni reprezentant Matej Mavrič, ki je žogo zbil s črte nato pa sam spolzel v gol. Prvi polčas ni ponudil pravih emocij, Koper je skušal držati Inter čim dlje od svojih vrat, svoje priložnosti pa iskal predvsem iz pol protinapadov. Obe ekipi sta pazili tudi, da ne bi prišlo do nepotrebnih poškodb, zato pravih duelov ni bilo.

V drugi polčas je stopil Inter precej bolj napadalno in odločno. Na desnem boku je svojo moč in hitrost pokazal Maicon in tako potisnil igro bolj na koprsko sredino. V 55. minuti je popustila zbranost kanarčkov. Inter je izkoristil prosti strel, po predložku Guarina pa je bil v skoku najvišji Walter Samuel, ki je zadel za moštvo v rdeči opravi. Inter je le še stopnjeval pritisk, v 69. minuti je tako Philippe Coutinho preigral na levem boku Palčiča in Blažiča ter s strelom v daljši, levi spodnji kot dosegel drugi zadetek srečanja. Rezultat se do konca ni več spremenil, čeprav je rezervist Livaja s preigravanjem prišel do nove priložnosti, vendar je šel strel prek vrat. Velja omeniti še akcijo v 88. minuti, ko je Barišič odvzel žogo brazilskemu reprezentantu Maiconu ter zaposlil Pučka, ki se je sam znašel pred Castelazzijem, a je tudi on meril previsoko.

Deli novico: