INŠTITUT ZA OLJKARSTVO VABI: Strokovno predavanje o zaščiteni označbi porekla namiznih oljk in oljčnega olja

Koper

Inštitut za oljkarstvo (IZO) Znanstveno-raziskovalnega središča (ZRS) Koper vabi na strokovno predavanje o zaščiteni označbi porekla namiznih oljk in oljčnega olja, ki bo v ponedeljek, 22. marca, ob 18. uri.

Zaščitena označba porekla (ZOP) je ena od shem kakovosti, s katero so zaščiteni kmetijski pridelki in živila v Sloveniji in celotni Evropski skupnosti. Ta shema kakovosti nudi najvišjo obliko zaščitenosti, certificirani pridelki in živila pa zagotavljajo tipičnost, vrhunsko kakovost in sledljivost.

Na strokovnem predavanju bodo sodelovali dr. Milena Bučar-Miklavčič, dr. Vasilij Valenčič in Teja Hladnik, potekalo pa bo preko platforme Zoom.

dr. Milena Bučar-Miklavčič

Predavatelji bodo govorili o splošnih zahtevah za označevanje zaščitene označbe porekla, o vlogi notranje in zunanje kontrole certificiranih izdelkov, o zaščiteni označbi porekla namiznih oljk ter o zaščiteni označbi porekla Ekstra deviško oljčno olje Slovenske Istre. Temu pa bo sledila tudi razprava.

Dogodek bo organiziran v okviru projekta SOLJKE, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020.