INŠPEKTORJI TRGOVCEM STOPILI NA PRSTE: V enem dnevu odpoklic štirih artiklov, tudi suhe mesnine

Slovenija

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin obvešča, da podjetje KZ Sevnica izvaja odpoklic tlačenke iz prometa zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Listerije monocytogenes, ki lahko zaužita z živilom predstavlja tveganje za zdravje ljudi. Serijska oznaka izdelka je 18246, rok uporabe pa do 19. oktobra. Proizvajalec KZ Sevnica, DE Grajske mesnine, kupce prosi, da izdelka ne uživajo in naj ga vrnejo na prodajno mesto. To pa še niso vsi izdelki, ki so jih inšpektorji umaknili s slovenskih prodajnih polic.

Zdravstveni inšpektorat RS je bil preko sistema RASFF obveščen, da je bil na slovensko tržišče distribuiran izdelek večnamenske klešče, pri katerem je bila ugotovljena previsoka specifična migracija niklja, zato izdelek predstavlja tveganje za zdravje. Prodajalec izdelka v Sloveniji, podjetje Rutar marketing, izvaja odpoklic izdelka, ki je bil v stalni ponudbi v poslovalnicah Rutar in Dipo po Sloveniji. Serijska oznaka izdelka je LOT002706000. Podjetje kupce prosi, da izdelka ne uporabljajo in naj ga vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bodo povrnili stroške. Če to ni mogoče, pa naj ga zavržejo, so še sporočili iz podjetja Rutar marketing.

Podjetje Mueller Drogerija je iz prodaje odpoklicalo tridelni set za zajtrk Cars nemškega dobavitelja Handels. Pri izdelku je bila ugotovljena previsoka specifična migracija svinca, zato izdelek predstavlja tveganje za zdravje. EAN koda artikla je 4043891230749, številka 23074088, lot številka pa 06-015385-17-10. Izdelek je bil v Muellerjevih poslovalnicah v prodaji od marca 2018 do 26. septembra 2018. Podjetje kupce prosi, da izdelka ne uporabljajo in naj ga vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bodo povrnili stroške. Če to ni mogoče, pa naj ga zavržejo, so še sporočili iz podjetja Mueller.

Podjetje Hofer je iz prodaje odpoklicalo gugalno košaro nemškega dobavitelja Flexxtrade. Dobavitelj je opozoril, da se kovinska obročka, na katera se gugalno košaro obesi, v določenih primerih ob zelo veliki obremenitvi lahko razpreta. Da bodo kupci gugalno košaro lahko varno uporabljali, jim dobavitelj Flexxtrade ponuja popolnoma nov, že sestavljen nadomestni vrvni sistem, s katerim je mogoče zamenjati obstoječega.

Izdelek, ki je bil po ceni 39,99 evrov na voljo v posebni ponudbi od 31. maja 2018 v vseh Hoferjevih trgovinah, so umaknili iz prodaje, kupci pa naj gugalne košare ne uporabljajo, dokler ne prejmejo nadomestnega vrvnega sistema, saj obstaja možnost poškodbe.

Za zamenjavo obstoječega vrvnega sistema z novim se lahko kupci obrnejo na dobavitelja Flexxtrade, ki je na voljo od ponedeljka do petka med 8. in 20. uro na brezplačni telefonski številki 00 800 45 62 2000 in na elektronskem naslovu flexxtrade-si@teknihall.com. Nadomestni vrvni sistem bodo kupci vključno z natančnimi navodili za namestitev brezplačno prejeli po pošti.

Če želijo izdelek kljub temu vrniti, lahko to storijo v najbližji trgovini Hofer, kjer jim bodo povrnili kupnino tudi brez predložitve računa, so še sporočili iz podjetja Hofer.

Deli novico:

Kr en |  10 .10. 2018 ob  19: 32
Spajk.... ne razmišljaš prav... Hofer je en redkih ki opzori na nepravilnosti.. ne mi reč da je v Mercatorju vse ok ker nič ne odpokličejo... prej bi reku da pomedejo pod preprogo...
ha ha |  10 .10. 2018 ob  10: 47
Kupujte Slovenske izdelke...DOMAČE JE...je pa sranje bolj redko..driske..
spajk |  10 .10. 2018 ob  08: 24
nekaj mi ni jasno, vedno reklamirajo Hofer kot stokrat preverjeno, bio itd., a vedno je treba vračat nek izdelek ker ne ustreza. Nauk te zgodbe : prodajajo nam vse kar ne morejo v druge države, mi smo njihova kanta za smeti in še jim plačamo zato, pa lep dan.
@Hofer | včeraj ob 17:25 |  10 .10. 2018 ob  08: 04
Ker ga samo oni prodajajao.
Hofer |  09 .10. 2018 ob  17: 25
Edina veriga, ki je v Sloveniji vedno pripravljena iti nasproti kupce. Izdelek bodo vzeli nazaj tudi brez računa, bravo!!!