INŠPEKTORJI SO PRI KRŠITVAH NAJVEČKRAT ZALOTILI PRIMORCE: Je pa dober zgled prireditev v Portorožu

Slovenija

Kljub visokemu številu novih okužb s koronavirusom, zaradi katerega smo se uvrstili celo na neslavno prvo mesto na svetu, se vlada ni odločila za ponovno zapiranje države. Je pa v zadnjem času na terenu več inšpektorjev, ki preverjajo dosledno upoštevanje pogoja PCT. Minulo soboto in nedeljo so tržni inšpektorji opravili 170 nadzorov, od tega 153 pri različnih trgovcih, pri čemer so z ustno odločbo prepovedali opravljanje dejavnosti do odprave nepravilnosti na treh bencinskim črpalkah in v treh prodajalnah – med drugim v trgovini Kik v Ilirski Bistrici, trgovini Tedi v Luciji in na Petrolovem bencinskem servisu v Izoli. Nadzor so opravili tudi v 17 nočnih klubih na območju Ljubljane in Kopra, kršitve so ugotovili samo v Kopru. FURS je nadzor v obalno-kraški regiji poostril v času krompirjevih počitnic, na delu so bili tudi zdravstveni inšpektorji. 

Bencinske črpalke in prodajalne so začasno zaprli, ker niso zagotavljale preverjanja pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani), so sporočili z inšpektorata.

V primerih, ko se je preverjanje pogoja PCT izvajalo na način, da se ni vpogledalo v dokazila oziroma se ni izvajalo na vstopni točki, pa so bila trgovcem izrečena opozorila, s katerimi je bila naložena odprava nepravilnosti. Teh opozoril je bilo 30.

Prav tako je bil v noči s sobote na nedeljo izveden nadzor glede izpolnjevanja pogoja PCT tudi v 17 nočnih klubih na območju Ljubljane in Kopra. Nočni klubi so po ugotovitvah inšpektorata poslovali v skladu s sprejetimi odloki, razen v enem primeru, ko ni bilo zagotovljeno preverjanje pogoja PCT, zato je bila izrečena ustna odločba o prepovedi opravljanja dejavnosti.

V preostalih primerih so varnostne službe pregledovale tako osebne dokumente kot tudi dokazilo PCT, prav tako je bilo povsod zagotovljeno, da maksimalno število gostov ni bilo preseženo, so še sporočili.

V času krompirjevih oziroma jesenskih šolskih počitnic je zdravstveni inšpektorat v obalno-kraški regiji opravil 54 nadzorov. Upoštevanje pogoja PCT so preverili pri ponudnikih nastanitev in v gostinskih lokalih, na kopališčih, v kozmetičnih in frizerskih salonih ter pri ponudnikih zdravstvenih storitev.

"Preverila se je tudi prireditev na portoroški plaži Meduza, Lifeclassova 'Noč čarovnic'. Organizator je prireditveni prostor ogradil, tako da je imel pod nadzorom, da so bile na tem prostoru samo osebe, ki so izpolnjevale pogoj PCT, kar je tudi preverjal. Pogoj PCT so izpolnjevali tudi zaposleni. Razkužila in obvestila so bila nameščena," pojasnjujejo na zdravstvenem inšpektoratu.

V času jesenskih počitnic kršitve glede izpolnjevanja pogoja PCT v obalno-kraški regiji inšpektorji niso ugotovili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  10 .11. 2021 ob  05: 04
bravo,primorci se ne damo....