INŠPEKCIJA PONOVNO: ODPMŽ ne sme sprejemati in oddajati živali v zavetišče

Koper

Inšpekcija za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je izdala odločbo, v kateri ponovno ugotavlja, da Obalno društvo proti mučenju živali ne izpolnjuje predpisanih pogojev za izvajanje zdravstvenega varstva živali v zavetišču. Zato so društvu prepovedali sprejemanje in oddajanje živali v zavetišče.

Odločba inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v primeru zavetišča v Sv. Antonu še enkrat potrdila, da je bila odločitev obalnih občin glede urgentnega prevzema zavetišča pravilna.

O tem, ali ODPMŽ izpolnjuje pogoje za izvajanje dejavnosti zavetišča je veterinarska inšpekcija odločala že junija, a se je društvo na njihovo odločitev pritožilo. V ponovnem odločanju je inšpekcija ugotovila, da društvo ne izpoljnjuje predpisanih pogojev za izvajanje zdravstvenega varstva živali v zavetišču, poleg tega pa tudi nepravilnosti pri sklepanju pogodbe z veterinarsko ambulanto.

Datumi se ne skladajo

Kot ugotavlja inšpekcija, je iz predloženih dokumentov razvidno, da pogodbi nisa enaki oziroma izvrini. "Obstaja sum, da gre za 'antidatirano pogodbo'," so inšpektorji zapisali v odločbi. Andreja Bogataj je namreč 16. junija letos zapisala, da je društvo v fazi zbiranja ponudb za veterinarske storitve. Konec meja jim je namreč potekla pogodba s koprsko veterinarsko ambulanto, po predloženi pogodbi pa so že 1. junija podpisali pogodbo s postojnsko, kar se ne sklada. Inšpekcia še ugotavlja, da je bil datum na eni pogodbi pripisan ročno, na drugi pa ga sploh ni bilo.

MOK: Prevzem zavetišča pravilna odločitev

Na koprski občini so zapisali, da ponovna odločitev inšpekcije kaže na to, "da je bila odločitev obalnih občin glede urgentnega prevzema zavetišča več kot pravilna." Župan Popovič pa je inšpekcijsko odločbo komentiral z besedami: "Andrejo, Polko in podobne, pa naj bo sram njihovih dejanj proti nebogljenim živalcam, katere so že brez njihove 'velikodušne pomoči' pretrpele preveč." Dodal je, da od tistega dne, ko je koprska komunala interventno prevzela Obalno zavetišče sv. Anton, praktično vsakodnevno poslušajo zgodbe prič o njihovih nečednih dejanjih na različnih področjih, "ob katerih nam gre včasih resnično kar na bruhanje".

Deli novico:

borisov podpornik |  09 .12. 2015 ob  02: 54
-1
JAVNO PISMO POSLANO IGORJU KOLENCU:

Pozdravljen župan Izole!

Argumenti za odpoved sodelovanja o izpeljavi že napovedane dobrodelne prireditve, ki bi se morala v izolskem kulturnem domu odviti prejšnji petek, so milo rečeno, za lase privlečeni. V izjavi za radio Capris si povedal, da je društvo sprejelo že drugo odločbo, ki, citiramo: "potrjuje neke določene elemente, ki se ne bi smeli delat". Sklicevanje na drugo odločbo, ki še pravnomočna NI (!!!) in jo je izdala ista inšpektorica, kot prvo, je res neumestno. Še bolj zato, ker je njena obrazložitev (spet) polna neresnic in domnevanj. Ubožica je, ob stremljenju k cilju, spet pozabila na zakonitost. Veliko prezgodaj je govoriti o končanem postopku in naših nepravilnostih.

Zagotovo pa je čas, za razmislek o odrekanju tvoje podpore neprofitni ustanovi, društvu, ki se desetletja bori za pravice živali na obalnem področju in izven njega. Dobro vemo, da v Izoli obstaja društvo, saj z njim sodelujemo. S svojim dejanjem si tudi živali v njihovi oskrbi prikrajšal za hrano. Trenutno namreč društvo ne premore hrane za oskrbo muc in kot večkrat smo jim nameravali tudi tokrat pomagati.

Upamo, da jim bo "občinski dedek mraz" namenil vsaj kakšno drobtinico.

Mi pa zagotovo nikoli ne bomo odrekli pomoči izolskim živalim, ko jo potrebujejo, pa čeprav v izolskem hramu kulture nismo (več) zaželjeni.

Pozdravljeni,
Andrea Bogataj Krivec
ODPMŽ
borisov podpornik |  04 .12. 2015 ob  00: 49
-1
POMEMBNO OBVESTILO!

Razočarani, predvsem pa jezni vam sporočamo, da naš dobrodelni dogodek, napovedan za petek, 4.12.2015, ODPADE! V.d. direktorja Centra za kulturo, šport in prireditve Boris Kobal nas je obvestil, da z nami ne želi sodelovati. Povedal je, da je zanj naše delovanje sporno, naša dobrodelnost tudi, še bolj zaradi konfliktov z občino ter da v njegovi hiši nismo dobrodošli. Nad to odločitvijo smo ogorčeni, saj je naše društvo registrirano, prepoznavno, delovno in še vedno opravlja svoje poslanstvo. Kulturna ustanova si zagotovo ne bi smela privoščiti oviranja delovanja nevladne organizacije. Sicer predvidevamo, da za tem stoji politika, z izolskim županom, ki ga očitno usmerja kolega Popovič.

Ker druženje na javni površini ni prepovedano, se vidimo PRED kulturnim domom Izola ob 20.00, da malo poklepetamo in morda tudi kakšno zapojemo.

ODPMŽ

borisov podpornik |  03 .12. 2015 ob  23: 54
@borisov podpornik
madonca, sedaj si me pa popolnoma porazil...
@borisov podpornik |  03 .12. 2015 ob  18: 20
Imaš probleme? Abstinenčna kriza? Smanji doživljaj in pozdravi mucka s klobaso.
borisov podpornik |  03 .12. 2015 ob  15: 19
-2
@borisov podpornik
3. tvoj vrhovni vodja itak ve kdo sem jaz in, če te on ne j..e in ti ne pove kdo sem jaz, ti žel ne morem pomagat...dam pa ti nasvet...žali se njemu
2. sledim duhu vašega portala kjer se nihče od vas treh iz vašega tima ne podpiše s svojim imenom, seveda, tudi ti ne
1. kaj si ti meni, da se ti predstavim?
...in še, ko pod vse tvoje izjave potegnem črto si žaljiv in primitivec najnižjega ranga kar sicer že sam veš ampak moto vašega tima je "doseči cilj z vsemi sredstvi"
borisov podpornik |  03 .12. 2015 ob  15: 18
-3
@borisov podpornik
3. tvoj vrhovni vodja itak ve kdo sem jaz in, če te on ne j..e in ti ne pove kdo sem jaz, ti žel ne morem pomagat...dam pa ti nasvet...žali se njemu
2. sledim duhu vašega portala kjer se nihče od vas treh iz vašega tima ne podpiše s svojim imenom, seveda, tudi ti ne
1. kaj si ti meni, da se ti predstavim?
...in še, ko pod vse tvoje izjave potegnem črto si žaljiv in primitivec najnižjega ranga kar sicer že sam veš ampak moto vašega tima je "doseči cilj z vsemi sredstvi"
borisov podpornik |  03 .12. 2015 ob  15: 01
-2
tanja ugrin???????
odlično razmišljaš, nujno z županom sprožita sodni proces, da predesdnica andrea krivec bogataj pokaže kam je šel ta denar v nasprotnem pa raje brzdaj svoje hormone...
borisov podpornik |  03 .12. 2015 ob  15: 00
tanja ugrin???????
odlično razmišljaš, nujno z županom sprožita sodni proces, da predesdnica andrea krivec bogataj pokaže kam je šel ta denar v nasprotnem pa raje brzdaj svoje hormone...
@borisov podpornik |  03 .12. 2015 ob  09: 13
pa podpiši se z imenom, saj vemo kdo si, nekdo ki je živel na račun denarja za živali, zdaj ko se je pipca zaprla, vsi v jok in stok, dej najdi si službo in pejd delat tako kot vsi normalni ljudje!
SRAMOTA NAJPREJ DRŽAVE , KER MIŽI  |  03 .12. 2015 ob  07: 24
Državna javna podjetja (ne privatna ) kot je Komunala pa Luka na veliko nastopajo kot sponzorji nebodigatreba dogodkov,od močne fin. podpore samo enega kluba in to nogometnega, ki je najbolj zapufan in zafuran, do kupovanja delnic časopisa, pa vinarjev, prevzema obveznosti in zgublja dragoceni čas in denar pri urejanju zavetišč, pa "privatnega" kopališča itd ..........
Ve se, zakaj so sredstva , ki so davkoplačevalska namenjena v teh podjetjih.
Žalostno je, da država ukrepa vedno prepozno in so posamezniki, ki so povezani v te družbe pranja denarja že preveč pohlepni in naduti, da ne bi nategovali ta pohlep v nedogeld.

Očitno se mora ta država sama sesut - beri - bankrotirat.
Tanja Ugrin |  03 .12. 2015 ob  07: 04
Daj Andreja umiri sebe in svoje trobilo in raje pokaži kam je šel denar v vseh teh letih. Dokler je dovolj padalo tebi v žep se nisi prav nič razburjala.
@borisov podpornik |  03 .12. 2015 ob  04: 15
E.T. go home!
1