INCIDENT V PIRANSKEM LOKALU: 42-letni domačin ustrahoval in nadlegoval zaposleno, nato se je spravil še na policiste

Kronika

V sredo ob 18.30 so koprske policiste poklicali iz lokala v Piranu, kjer je moški grozil in nadlegoval. Policisti so na kraju našli 42-letnega domačina, ki je kričal na zaposleno in ji grozil. Po ukazu, naj s kršitvijo preneha, se je pričel nedostojno vesti še do policistov, ki jim je grozil in jih zmerjal, zato so mu odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Vse fotografije so simbolične.

Kraje

V kanalu Fazan v Luciji je v sredo nekdo ukradel z zasidranega čolna izvenkrmni motor znamke Yamaha 6.6, vreden 1100 evrov. Popoldan so bili koprski policisti obveščeni še o dveh krajah izvenkrmnega motorja, na isti lokaciji. Z enega čolna so ukradli izvenkrmni motor znamke Yamaha 4, vreden 1100 evrov, z drugega pa izvenkrmni motor Yamaha F6 CMHL, vreden 1300 evrov.

Nesreče in alokohol v prometu

V Kosezah pri Ilirski Bistrici je bila ob 21.10 prometna nesreča z udeležbo dveh vozil. 39-letni povzročitelj iz Ilirske Bistrice je bočno trčil v 38-letnega voznika, zatem pa sta oba trčila še v betonski zid. 38-letnik se je v nesreči lažje poškodoval, povzročitelj je napihal 0,70 mg/l, za oba je bil odrejen tudi strokovni pregled. Promet je bil ponovno sproščen ob 1. uri. Povzročitelju sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

Ob 22.45 so policisti v Babičih ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Kopra. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,71 mg/l alkohola, sledi obdolžilni predlog.

Zasegli vozil

Popoldan so na Istrski cesti v Kopru ustavili 40-letnega voznika tovornega vozila iz Izole, ki nima vozniškega dovoljenja.

Ob 2.30 so na Južni cesti v Izoli ustavili 25-letnega domačina z osebnim avtomobilom, ki je vozil v času veljavnega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od srede od 6.00 do danes do 6.00 obravnavali 31 oseb (od tega so jih 13 vrnili italijanski varnostni organi). Na Policijski postaji (PP) Ilirska Bistrica so obravnavali 14 oseb, na PP Kozina sedem, na PP Koper šest in na Policijski postaji za izravnalne ukrepe (PPIU) Koper štiri. Med njimi je bilo 14 oseb z afganistanskim, 12 s pakistanskim, tri z egipčanskim in dve z iranskim državljanstvom.

V zadnjih 24 urah na Koprskem osem prometnih nesreč

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 197 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin in tri poškodovanja tuje stvari. Obravnavali so tudi en primer nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 13 primerih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija