INCIDENT NA UPRAVNI ENOTI PIRAN: Začelo se je z žalitvami, končalo z razbitimi vrati

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 73 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 202 klica. Obravnavali so sedem prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli dve vozili, posredovali so še v primeru tatvine, poškodovanja tuje stvari in kršenja javnega reda. Zaradi nedovoljenega prehoda državne meje so policisti obravnavali 99 oseb.

Piranski policisti so imeli včeraj polne roke dela z nezadovoljnim možakarjem, ki je nekaj po drugi uri popoldan razgrajal na Upravni enoti Piran. Ker postopek ni potekal v skladu z njegovimi pričakovanji, je jezen 40-letni moški najprej žalil zaposlenega, nato pa z nogo poškodoval še vrata. Zaradi kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru bodo policisti zoper njega uvedli hitri postopek, zaradi poškodovanih vrat pa ga čaka tudi kazenska ovadba.

Maligani zameglili razum

Včeraj nekaj čez osmo uro zvečer so koprski prometni policisti na Kastelcu ustavili 34-letno voznico tovornega vozila, ki ji je alkotest pokazal rezultat 0,96 mg/lPolicisti so ji nadaljnjo vožnjo prepovedali, napisali pa bodo tudi obdolžilni predlog. 

Dobri dve uri kasneje, ob 22.35, so policisti v Sežani ustavili 51-letno državljanko Italije, pri njej je alkotest prav tako presegel najvišjo dovoljeno mejo in pokazal rezultat 0,75 mg/l. Tudi njej so policisti nadaljnjo vožnjo prepovedali, sledi pa ji še obdolžilni predlog.

Malo pred zaključkom dneva se je na mejni prehod Sočerga pripeljal 54-letni državljan Italije. Policisti, ki od ponedeljka izvajajo poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov, so mu ponudili alkotest. Ta je pokazal, da je spil 'kozarček preveč', ustavil se je pri rezultatu 0,58 mg/l. Vožnje ni smel nadaljevati, policisti pa bodo podali še obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ni bila dovolj zvita

Nekaj čez enajsto zvečer so pivški policisti obravnavali prometno nesrečo s povoženjem živali. 21-letni voznik osebnega vozila, ki je pri Pivki povozil lisico, je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu policisti vozilo zasegli, spisali pa bodo tudi obdolžilni predlog. 

Že zjutraj pa so policisti na mejnem prehodu Starod obravnavali 26-letnega voznika tovornega vozila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Tovorno vozilo so mu zasegli, kot vsem kršiteljem pa tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stiv Rivs |  09 .11. 2022 ob  12: 21
10
A je ta nezadovoljni Pirančan tudi na GGM žuanovi listi ?