IMUNSKI SISTEM IN KAKO GA OKREPITI: O tem jutri na Škofijah, kjer bo predaval Borut Štrukelj

Koper

Jutri na Škofijah pripravljajo strokovno srečanje na temo imunskega sistema in kako ga okrepiti. Predaval bo prof. dr. Borut Štrukelj, mag. farm., ki bo predstavil svojo knjigo.

Strokovno srečanje, ki ga jutri, 12. decembra, organizira Lekarna Melisa v sodelovanju s podjetjem AstraVita, se bo začelo ob 19. uri v dvorani Hermana Pečariča (Spodnje Škofije 54). Gost predavanja z naslovom 'O imunskem sistemu in kako ga okrepimo' bo prof. dr. Borut Štrukelj, mag. farm., ki bo predstavil svojo knjigo 'Zdravilne rastline - 60 receptur prof. dr. Boruta Štruklja'.

V zadnjem desetletju se vse bolj zavedamo pomembnosti delovanja imunskega sistema. Pri tem ne gre le za obrambo organizma pred patogeni (bakterije, glive, virusi), ampak tudi za ravnovesje delovanja celotnega organizma, saj je imunski sitem povezan z vsemi organi in tkivi. Za vzdrževanje aktivnega imunskega sistema moramo zaužiti zadostno količino vitaminov (predvsem skupine B, vitamina C in vitamina E), poznamo pa tudi številne zdravilne rastline in medicinske glive, ki uravnavajo delovanje imunskega sistema. Še prav posebej gre izpostaviti tiste zdravilne rastline, ki delujejo adaptogeno, ki torej regulirajo delovanje imunskega sistema tako, da se ne sprošča pretirana količina stresnih hormonov, preventivnih citokinov in ostalih mediatorjev, imunski sistem pa deluje harmonizirano. Te rastline so bosvelija, rožni koren, ginseng, elevterokok in ašvaganda. (Vir: Zdravilne rastline; 60 receptur prof. dr. Boruta Štruklja)

Srečanje bo zaključila dr. Staša Kosler, mag.farm, s kratko predstavitvijo izdelkov podjetja AstraVita.

Deli novico: