IMATE SVOJCA Z DEMENCO? ZD Izola pripravlja usposabljanje

Izola

V Zdravstvenem domu Izola prihodnji petek, 20. aprila, v sodelovanju z društvom Spominčica-Alzheimer Slovenija pripravljajo usposabljanje o demenci, ki je namenjeno svojcem, prostovoljcem in neformalnim oskrbovalcem. Usposabljanje bo potekalo v okviru projekta 'Za demenci prijazno skupnost', ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje.

Usposabljanje bo potekalo v petek, 20. aprila 2018, v sejni sobi Zdravstvenega doma Izola od 11.00 do 15.30. Program si lahko ogledate v nadaljevanju, prijave pa sprejemajo na info@zd-izola.si oziroma info@spomincica.si.

Na srečanju bodo udeleženci izvedeli, kako prepoznati demenco in kakšni so pristopi pri obravnavi življenjskega sloga oseb z demenco. Spregovorili bodo o zaščiti ranljivih skupin – nasilju nad starejšimi in o vlogi Centra za socialno delo pri reševanju omenjenih stisk.

Spoznali bodo tudi igre kot obliko aktivnosti za osebe z demenco, s katerimi lahko krepimo različne kognitivne sposobnosti: spomin, govor, pozornost, prepoznavo in zaznavo, motoriko, izvršilne funkcije, orientacijo in računanje.

Aktivnost je za osebe z demenco najboljši način za pomirjanje, vračanje samozavesti, ohranjanje občutka vrednosti in navezovanje stikov z okoljem. "Z različnimi dejavnostmi spodbudno vplivamo na posameznikovo samospoštovanje in njegovo pozitivno samopodobo. S tem osebi z demenco ohranjamo najvišjo stopnjo delovanja in boljšo kakovost življenja," poudarjajo v ZD Izola.

Kot smo že poročali, je del projekta oblikovanja demenci prijaznega okolja v ZD Izola vzpostavitev demenci prijaznih točk, s katerimi želijo pomagati k vključenosti in opolnomočenju tako oseb z demenco kot njihovih svojcev.

Deli novico: