IMATE PODJETNIŠKO IDEJO? Projekt PONI nudi zadnjo priložnost za usposabljanje in zaposlitev

Koper

Le še do 20. januarja je čas, da se odločite za prijavo in se vključite v projekt Podjetno nad izzive - PONI, kjer boste pridobili znanja iz področja trženja, računovodskega in pravnega vidika vodenja podjetja. V tem času boste razvijali svojo poslovno idejo in bili zaposleni za štiri mesece pri Regionalnem razvojnem centru Koper. Vodja projekta Tina Jančar Matekovič meni, da je to edinstvena priložnost za vse, ki jih zanima podjetništvo, si želijo povezovanja in sodelovanja s podobno mislečimi, so motivirani in samoiniciativni. To je zadnji predviden razpis, saj se program v tem letu izteka.  

Vseslovenskega srečanja udeležencev PONI programa v novih prostorih Kovačnice v Kranju konec preteklega leta se je udeležilo več kot 50 udeležencev in mentorjev.

Skupaj kar 62 podjetniških idej

Z aktualnim razpisom bo priložnost za razvoj svoje podjetniške ideje dobila že šesta skupina 10 udeležencev v Obalno-kraški regiji, ki jim bodo strokovnjaki z večletnimi izkušnjami nudili svoja znanja. V tem obdobju bodo udeleženci čas izkoristili tudi za prijetna druženja izven pisarn in spoznavanje dobrih praks iz drugih regij. PONI Obalno-kraška se v Kopru izvaja že drugo leto in do konca projekta bo razvitih skupno 62 podjetniških idej.

Komu je namenjen program?

Projekt je namenjen vsem, ki imajo podjetniško idejo in željo po njeni realizaciji, stalno ali začasno bivališče v eni izmed občin obalno-kraške regije in željo po ustanovitvi lastnega podjetja. Starost in vrsta izobrazbe nista pomembni.

Svoje vtise in poslovne načrte so nam zaupali udeleženci pete skupine PONI programa. 

Elen Pečenko, Vinnay cosmetics, naravno olje za lase iz grozdnih pešk: "Imela sem idejo, o podjetništvu pa nisem vedela veliko. PONI program mi je ponudil veliko neprecenljivega znanja, s katerim se lahko sedaj samostojno podam na svojo poslovno pot. Spoznala sem veliko različnih ljudi, s katerimi lahko nadaljujem prijateljski in poslovni odnos. Zahvalila bi se predvsem mentorjem, ki so mi pomagali uresničiti mojo skrito željo – in tako je nastalo podjetje Vinnay cosmetics."

Andreja Babič, certificirana refleksoterapevtka: "Kmalu bom v Kopru odprla dejavnost, specializirano za refleksoterapijo. V štirih mesecih sem dobila vse, kar sem potrebovala, da svojo poslovno idejo spravim v prakso: podporo mentorjev, soudeležencev, pogum, nove izkušnje. Udeleženci smo povezana ekipa, imamo podobne izzive, razumemo dileme, si pomagamo in medsebojno delimo izkušnje in ideje ter tkemo vezi, ki segajo onkraj obstoječega projekta. Tistim, ki šele razmišljajo o novi podjetniški poti, pa polagam na srce, da nikoli ni prepozno za nov začetek."

Noélle Tomšič, estetsko pohištvo za hišne ljubljenčke iz naravnih materialov: "Preko projekta PONI sem združila svoje znanje iz arhitekture in ljubezen do živali ter tako razvila svojo podjetniško idejo s personaliziranim pohištvom za hišne ljubljenčke in tudi prve prototipe. Moji izdelki bodo vključevali omarico z mačjo toaleto, posteljico in prenosno torbo za psa. Znanje, ki sem ga pridobila v teh mesecih je večno in verjamem, da mi bo prišlo prav na vseh področjih, tako poslovnih kot osebnih - skratka neprecenljivo."

Sonja Urbančič Zec, turistični najem hiše Miranda na Škofijah: "Spomladi bomo za goste odprli vrata naše počitniške hiše na Škofijah. S pridobljenim znanjem in veščinami bom z lahkoto začela svojo novo podjetniško pot. Moj začetek bo zaradi mentorske podpore bolj profesionalen in seveda tudi uspešnejši. Ta program najlažje opišem z besedami: Predobro, da bi bilo res!"

Rok za prijavo in dodatne informacije

Rok za oddajo vloge na razpis PONI Obalno-kraška je 20. januar! Novi udeleženci bodo z delom pričeli 1. marca. Za dodatne informacije obiščete spletno stran Regionalnega razvojnega centra Koper ali se obrnite na mag. Tino Jančar Matekovič (tina.matekovic@rrc-kp.si, 05 66 37 590).