ILKA OSTAJA SVETOVNA SMUKAŠKA KRALJICA: Uresničila pričakovanja in v Areju prismučala zlato!

Svet

Ilka Štuhec je zmagovalka smuka na 45. svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju. Kot glavna favoritinja za zmago je upravičila najvišja pričakovanja ter v Areju pokorila vso konkurenco za še drugi zaporedni naslov svetovne prvakinje v kraljevski disciplini.

Nova-stara smukaška kraljica sveta je odlično opravila svoj najbolj pomemben nastop na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Areju. Štuhčeva je nastopila s startno številko 9 ter s prednostjo kar 49 stotink sekunde prevzela vodstvo v boju za še drugo zlato kolajno.

Po osmem mestu na superveleslalomu še ni natanko vedela, kam sodi. Zato pa je bila odlična na smuku za alpsko kombinacijo, ki ga je končala na drugem mestu le stotinko sekunde oddaljena od prvega mesta. Kombinacijski smuk je bil tako generalka za najpomembnejši boj. In v Areju je tako vzela tisto, po kar je prišla. Kombinacijo je končala kot deseta, zaradi slabšega slaloma, ki se mu ni posvečala toliko kot hitrim disciplinam.

Ilka brez konkurence

Ob nastopu Ilke Štuhec je vodila Američanka Lindsey Vonn, ki je na svoji zadnji tekmi nastopila kot tretja, bila na prestolu, a le začasno. V Areju ni bila kos slovenski junakinji zime, na progi se je zadržala skoraj pol sekunde dlje od Štuhčeve, čeprav je v Areju že zmagovala. Štuhčeva se je zelo odločno in pogumno podala v obrambo naslova smukaške prvakinje ter ves čas vodila (-0,41, -0,75, -0,47), ob prihodu v cilj pa mojstrsko izpeljala finalni skok in skozi cilj, v ciljno areno pridrvela kot Pohorje ekspres.

Preostale konkurentke na sicer zelo skrajšanem smuku, ta je bil zaradi spreminjajočega se vremena z drugega rezervnega starta, Ilki niso bile konkurenčne. Še najbolj se ji je približala s startno številko 19 Švicarka Corinne Suter, ki je za zlato Slovenko na vrhu zaostala 23 stotink sekunde. Švicarka, ki je po bronu na superveleslalomu osvojila svojo še drugo kolajno v Areju, je Vonnovo potisnila na tretje mesto. Američanka se je od tekmovalnega smučanja na svoji zadnji tekmi v karieri poslovila z bronom.

Štuhčeva je Sloveniji priborila 22. kolajno na svetovnih prvenstvih v alpskem smučanju, sedmo zlato.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  10 .02. 2019 ob  14: 05
Izkušnje pa take....bwahahahaha
Ga vprašaš koliko kolajn so dosegli...tišina. Oni imajo izkušnje...tako kot naši politiki
ManofSteel |  10 .02. 2019 ob  14: 03
V lajfu dosegel samo na papiprju...kekci
ManofSteel |  10 .02. 2019 ob  14: 02
Aja. trenerji v reprezentancah imajo tečaje...in potrdilo od FSP ! zato se deklarirajo za "mojstre"...bwahahahahahaha
ManofSteel |  10 .02. 2019 ob  13: 58
Bravo Ilka !
Več zmoreš v Sloveniji sam, kot pa z eno reprezentančno ekipo ! Zakaj ? Ker enostavno nimajo pojma...in taki se še deklarirajo za profesionalce jQuery1123036726052463024983_1549803417768? Za kozlat