IGRICE AMERIČANOV IN RUSOV SE NADALJUJEJO: Biden "ne bo prepustil" centimetra Ukrajine

Svet

Ameriški predsednik Joe Biden je danes zatrdil, da se ZDA in zveza Nato ne bodo pustili ustrahovati ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu. Ponovil je, da bo Nato branil vsak centimeter svojega ozemlja. Pri tem je dramatično pogledal v kamero in zažugal s prstom.

"Amerika in njeni zavezniki se ne bodo pustili ustrahovati. Putin nas ne bo prestrašil. Amerika je skupaj z našimi zavezniki v Natu popolnoma pripravljena braniti vsak centimeter ozemlja. Gospod Putin, ne razumite me narobe: vsak centimeter," je dejal Biden po tistem, ko je Putin v Moskvi razglasil, da si je Rusija priključila štiri ukrajinske regije.

Putin in predstavniki njegovega režima namigujejo, da bo Rusija za obrambo prisvojenega ozemlja morda uporabila tudi jedrsko orožje, kar na Zahodu vidijo kot znamenje šibkosti v luči dejstva, da Ukrajinci v ofenzivi za osvoboditev ozemlja še naprej dosegajo uspehe.

Biden je omenil petkovo glasovanje v kongresu, ki je odobril dodatnih 12,3 milijarde dolarjev vojaške pomoči Ukrajini, in dejal, da bodo ostali na isti poti. "Še naprej bomo zagotavljali vojaško opremo, da bo Ukrajina lahko branila sebe, svoje ozemlje in svobodo," je dejal.

V zvezi s skrivnostno eksplozijo na ceveh plinovodov Severni tok 1 in 2 je Biden ponovil besede drugih zahodnih voditeljev, da je šlo za namerno sabotažo

Ni povedal, kdo stoji za napadom, vendar je ruske obtožbe, da je bil vpleten Washington, označil za dezinformacije in laži. Zagotovil je, da bo preiskava prišla do dna zadevi. "V primernem trenutku, ko se bodo stvari umirile, bomo tja poslali potapljače, da ugotovijo, kaj natančno se je zgodilo," je dejal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Zarja |  02 .10. 2022 ob  08: 08
-1
Amerokreten , kaj Ukrajina je tvoja.
JKDWingChun |  01 .10. 2022 ob  22: 37
Amerika si lasti nekaj kar je bilo nekoč od sovjetske zveze ali danes Rusije! Tko kot je napisal manemebasat je tip senilen kreten. Res pa da je v Ameriki tezko najt pametno osebo.
manemebasat |  01 .10. 2022 ob  14: 58
Senilna kretenska marioneta!