IGRE, KVIZ IN PROST VSTOP: Mednarodni teden družin v koprskem muzeju

Koper

Ob Mednarodnem tednu družin, od 15. do 22. maja, so v Pokrajinskem muzeju Koper pripravili številne brezplačne dejavnosti.

Ves teden, od jutri do 22. maja, imajo družine brezplačen vstop v vse muzejske zbirke in na občasne razstave: palača Belgramoni Tacco (Kidričeva 19), Muzejska galerija (Kidričeva 23a), kjer je na ogled Zbirka telefonov Iskra, ter Etnološka zbirka (Gramscijev trg 4-5).

V palači Belgramoni Tacco se lahko družine preizkusijo v 'Lovu na zaklad', na katerem bodo s pomočjo načrta muzeja, ki je na voljo za en evro, samostojno raziskovale muzejske zbirke; na voljo sta tudi test 'Ali si muzejoljubec?' in kviz 'Koliko poznaš Pokrajinski muzej Koper?'.

V soboto, 19. maja, med 10.00 in 12.00, pa v muzej vabijo družine, da se udeležijo družinske delavnice 'V barvah in zlatu', na kateri bodo spoznavali, kako so nekoč umetniki svoje kiparske izdelke iz lesa in kamna okrasili, pa tudi pobarvali in pozlatili.

"Vabljeni starši, stari starši in otroci vseh starosti! Vse dejavnosti so brezplačne!" vam kličejo iz Pokrajinskega muzeja Koper.

Deli novico: