IGRALNIŠKI DELAVCI V DRUŽBI HIT NAPOVEDALI STAVKO: Začnejo v petek, kaj zahtevajo?

Slovenija

Sindikat igralniških delavcev Slovenije (SIDS) v novogoriškem Hitu je za petek, 9. decembra, napovedal stavko, ki naj bi jo nadaljevali vse konce tedna. Kot so v nedeljo sporočili iz sindikata, so odločitev o tem minuli konec tedna poslali upravi Hita.

Igralniški delavci so v Hitu letos že stavkali. Stavka se je začela 29. septembra in trajala še prvi vikend v oktobru. SIDS je takrat napovedal, da naj bi trajala vse vikende do konca leta, vendar so sredi oktobra z vodstvom igralniške družbe dosegli dogovor o najpomembnejših stavkovnih zahtevah. Zato so stavko prekinili in nadaljevali pogajanja o kolektivni pogodbi.  

"Ob tokratni napovedi stavke smo ponovno izpostavili zahteve, ki se jih uprava ni držala ali jih spoštovala. Tokrat se ne bomo več pogajali mesečno, ampak se bodo vse dogovorili pred ali med stavko. Uprava mora sporazum o delovnem času neizpodbitno priznati ter ga spoštovati. Imamo namreč dokumente, kjer tudi trenutni predsednik uprave s podpisom priznava sporazum o delovnem času znotraj ostalih dogovorov," so zapisali v SIDS v izjavi za javnost.

Predsednik SIDS v Hitu Erik Krašna pa je za STA povedal, da so se za stavko odločili vse vikende do konca leta 2023 zato, ker uprava ne spoštuje dogovorjenega iz oktobrskega sporazuma.

Sindikat je vodstvu podjetja med drugim očital negospodarno ravnanje in investicijo v igralnico Park, znižanje vrednosti podjetja ter manipuliranje v komuniciranju z zaposlenimi in javnostjo. Sindikat je na upravo naslovil 18 zahtev, med njimi je bila tudi zahteva po njenem odstopu.

Ob prekinitvi stavke sredi oktobra so iz kabineta predsednika uprave Hita Tomaža Repinca sporočili, da se ključne točke dogovora nanašajo na razporejanje delovnega časa v igralništvu, obseg prazničnih ur in dodatke za delo ob vikendih.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija