Igor Maher minister za infrastrukturo in prostor

Igor Maher je novinec v državnem političnem prostoru. Poklicno pot je začel kot policist, od leta 1994 pa je izkušnje nabiral tudi v gospodarstvu. Maher prevzema resor z veliko težo v vladi, sam pa si bo med drugim prizadeval za izpeljavo velikih infrastrukturnih projektov in določitev njihovih prioritet in reševanje stanovanjske problematike.

Maher se je rodil 10. junija 1967. Poklicno kariero je začel kot policist, kasneje pa prevzel vodenje področja informatike in razvoja za območje celotne Uprave za notranje zadeve Koper. Bogat nabor njegovih delovnih izkušenj vključuje tudi delo vodje geo-informacijskega sistema mestne občine in svetovalca župana.

Od leta 1994 je izkušnje nabiral tudi v gospodarstvu, kjer je deloval kot direktor, krizni menedžer in vodja projektov. Od leta 2007 dalje je štiri leta opravljal funkcijo podpredsednika nadzornega sveta javnega podjetja Okolje Piran, nato pa se je kot vodja projektov zaposlil v podjetju IGEA.

Maher je po končani Kadetski šoli nadaljeval šolanje na Ekonomsko-poslovni šoli Maribor, kjer je diplomiral s področja managementa in trženja geo-informacijskih sistemov na lokalni, regionalni in državni ravni. Pridobil je tudi potrdilo o usposobljenosti za člane nadzornih svetov ali upravnih odborov družb.

Leta 2009 je diplomiral na Fakulteti za management Univerze na Primorskem in naslednje leto na fakulteti nadaljeval z magistrskim študijem. Vzporedno je vključen še v podiplomski program E-MBA na Cotrugli Business School.

Maher si bo, kot je poudaril na predstavitvi matičnemu odboru DZ, med drugim prizadeval za izpeljavo velikih infrastrukturnih projektov in določitev njihovih prioritet, pospešitev črpanja evropskih sredstev, odpravo administrativnih ovir, reševanje stanovanjske problematike in medresorsko sodelovanje.

Na področju infrastrukture se bo zavzemal za pospešitev dokončanja projektov, ki so v teku, in določitev njihove prioritete. Prednost bodo imeli projekti, pri katerih bo sodelovalo čim več slovenskih dobaviteljev.

Na področju energetike se mu zdi zelo pomembna razbremenitev končnih uporabnikov električne energije, tako gospodarstva kot gospodinjstev - do okoli osem odstotkov nižjo ceno elektrike bi zagotovil na račun znižanja omrežnine.

Pri reševanju razmer na področju stanovanjske politike si bo prizadeval za sprostitev stanovanjskega fonda, ki je pri bankah - zavzemal se bo za to, da se vsaj tretjina tega fonda proda do konca leta.

Na področju prostora se bo zavzemal za izboljšanje prostorske zakonodaje, na področju prometa pa za pripravo nacionalnih programov za železniški in cestni promet.

Sorodne vsebine:

Imamo novo vlado!

Tina Komel ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu

Tomaž Gantar minister za zdravje

Deli novico:

Igor Maher miličnik |  21 .03. 2013 ob  00: 12
Popravek
Igor Maher se je rodil 10. junija 1967 (?!)
Ime, podatki "vse klapa".
Malo smo ga postarali.
Igor Maher miličnik |  20 .03. 2013 ob  23: 48
Igor Maher (1965), rojen na Štajerskem in priseljen na Primorsko, je svojo kariero začel kot miličnik-policist.
Diplomiral je iz managementa v Kopru in to šele pred kratkim in to leta 2009.
Že zelo mlad je postal vodja geo-informacijskega sistema mestne občine Koper in vodil dela povezana z informatizacijo.

V tej prestavitvi manjka pomembna točka njegovega prvega delovanja v rajnki Jugoslaviji: Urad za notranje zadeve.
Igor Maher ni bil le "navaden"miličnik bil je zelo verjetno prestavnik UDBE in to v zadnjih letih naše prejšnje skupne države. To ni razvidno le na UDBA.net (ko je še obstajalo na netu) ampak še živeči sodelavci UDBE se ga baje dobro spominjajo. In ni to "mladost norost".
Res je da se človeka ne more kar tako etiketirati. Ampak njegovo politično delovanje (kot sodelovec, svetovalec) v politiki ni od včeraj je tam že zelo dolgo.
Kljub pomankanju univerzitetne izobrazbe je napredoval in se selil od položaja do položaja. Bil je vedno zraven politika-projekti-informatizacija (informacije)- denar. Seveda se upravičeno sprašujemo kako je to mogoče.
Hipoteza je, da je moral imeti podporo od nekoga, da mu je to "ratalo". V detajle ne bi šli ker jih navadni smrtniki ne poznamo (ni nam dano) ampak sumljivo pa je, da smrdiiii sedaj celo do Ministrskega stolčka v Parlamentu.

Upam, da se motim čas bo povedal.
A zanj "prst v ogenj" bi dal le malokdo.