IDRIJČAN JE BIL UMORJEN S SEKIRO: Usodne hude poškodbe glave

Kronika

Policisti so v ponedeljek, 15. marca 2021, ob 13.29 prejeli klic občana, ki je v stanovanju v stanovanjskem bloku v Spodnji Idriji našel mrtvega 55-letnika. Na novogoriški policijski upravi je Marino Pangos, vodja sektorja kriminalistične policije, danes pojasnil več podrobnosti umora.

Takoj, ko so policisti prejeli klic, je na kraj odšla dežurna patrulja, ki je kraj najdbe trupla 55-letnika zavarovala, nato pa je preiskavo primera prevzela ogledna skupina novogoriških kriminalistov. Na kraj sta prišli tudi novogoriška dežurna preiskovalna sodnica in tožilka. Sodnica je odredila, da si mora stanovanje ogledati strokovnjak z ljubljanskega Inštituta za sodno medicino.

Marino Pangos

Ko je v javnost prišla informacija o najdbi trupla, smo neuradno poročali, da je imel moški na glavi presekanino. Policija je kmalu za tem sporočila, da je umrl nasilne smrti, kar je potrdila sodna obdukcija. Moški je umrl zaradi hudih poškodb glave, ki so nastale zaradi udarcev s sekiro.

Kriminalisti so sekiro našli v stanovanju.

V sredo zvečer, 17. marca, so policisti na območju Idrije aretirali 48-letnika, ki je bil večkrat na obisku pri umorjenem. Naslednjega dne so na njegovem domu opravili hišno preiskavo. Osumljenca so v petek popoldne izročili novogoriški preiskovalni sodnici, ki je po zaslišanju zanj odredila pripor.

Spodnja Idrija

Podrobnejše okoliščine umora zaenkrat niso znane, prav tako še ni znan motiv za tako hudo kaznivo dejanje.

V lanskem letu so na območju celotne PU Nova Gorica obravnavali en poskus umora in štiri poskuse uboja, vsa štiri kazniva dejanja so se zgodila na Goriškem in Idrijskem. Letos so poleg umora obravnavali še en poskus uboja v Novi Gorici, so sporočili z novogoriške PU.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija