IDENTIFICIRALI TROJICO, KI JE BRUTALNO PRETEPLA HRVAŠKEGA ROKOMETAŠA: Glavni napadalec je bil Slovenec (VIDEO)

Kronika

Po smrti 27-letnega hrvaškega rokometaša Denisa Tota je policija prišla do posnetka videonadzornih kamer in identificirala napadalce. Dva so prijeli, glavni napadalec in prvoosumljeni pa je na begu. Gre za Mariborčana A. G., ki trenutno živi v Skopju, a je dobro poznan slovenskim policistom. Mladi rokometaš je v petek umrl v bolnišnici v Skopju, zaradi hudih poškodb po brutalnem pretepu trojice huliganov. Pokopan bo v torek v Đakovem.

Brutalen pretep, ki ga je zabeležila videonadzorna kamera.

Truplo komaj 27-letnega Tota so iz Skopja v Đakovo pripeljali včeraj zgodaj zjutraj, z njim se je vrnila tudi njegova družina – oče, mati, brat in bratovo dekle. Javnost je še vedno zgrožena nad ravnanjem odgovornih v skopski bolnišnici, ki so družini najprej rekli, da na sinu ni bilo vidnih sledi nasilja. A so jih makedonski mediji hitro postavili na laž, saj je prišla v javnost informacija, da obstaja posnetek kamere videonadzora.

Izkazalo se je, da je bil mladenič v četrtek zgodaj zjutraj brutalno pretepen in s hudimi poškodbami prepeljan v bolnišnico. Njegov brat je celo kritiziral medije zaradi takšnih objav, saj je družina od zdravnikov dobila podatek, da je rokometaš umrl zaradi srčnega infarkta.

???? | Počivao u miru, Denis Tot... ????

Objavil/a Hrvatski rukometni savez dne Petek, 08. april 2022

27-letni Denis je bil žrtev brutalnega nasilja, makedonska policija pa je identificirala 28-letnega A. G., 22-letnega A. K. in 19-letno K. L. 22-letnik in 19-letnica sta bila kmalu prijeta in sta v navzočnosti svojih zagovornikov dala izjavo, 28-letnik pa je pobegnil.

Glavni osumljenec, ki je na begu, je po poročanju makedonskega portala 24info.mk Angelo Georgievski, rojen v Mariboru in dobro poznan slovenskim policistom. Trenutno živi v Skopju. Georgievski je junija 2016 zakrivil prometno nesrečo, ko se je s Fiat puntom v središču Maribora zaletel v pet parkiranih avtomobilov. Tudi takrat je s kraja pobegnil, a so ga naši policisti hitro prijeli.

Angelo Georgievski, za katerim je razpisana tiralica.

Oktobra 2016 pa so mariborski policisti preiskovali skupino preprodajalcev mamil, med katerimi je bil tudi Georgievski. Našli so laboratorij za proizvodnjo sintetičnih mamil, med katerimi je bila tako imenovana droga za posilstvo, amfetamini in marihuana.

Po navedbah makedonskega tožilstva je prav Georgievski zadal prvi udarec Totu, ki se sploh ni branil. Preostala dva pa sta ga nato udarjala in brcala v glavo. Vsi trije so v kazenskem postopku zaradi uboja. Obdukcija je potrdila, da je mladi športnik umrl zaradi hudih poškodb možganov, ki so jih povzročili udarci v glavo.

Makedonsko zdravstveno ministrstvo je že zahtevalo inšpekcijski nadzor nad potekom sprejema in zdravljenja 27-letnika. Po mnenju tožilstva pa pri zdravnikih ni šlo za to, da bi hoteli karkoli prikriti, ampak za "slabo medicinsko oceno".

Na vprašanje, kaj je bil povod za tako nasilno dejanje, je severnomakedonski notranji minister Oliver Spasovski odgovoril, da so na osnovi posnetka videonadzornih kamer rekonstruirali celoten dogodek. Po izjavah prič naj bi bil vzrok povezan z osebnim odnosom med pokojnim Totom in osumljeno 19-letnico, s katero sta se poznala.

Makedonska policija je za 28-letnim Georgievskim razpisala tiralico.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija