HUDI PRIZORI IZ PREDORA KASTELEC: Kdo je tragično preminuli voznik?

Kronika

V hudi prometni nesreči, ki se je v noči na soboto pripetila v predoru Kastelec, smo že poročali. Identiteta voznika včeraj še ni bila znana. Z veliko hitrostjo naj bi trčil v naletni meh pred zidom predorske niše, potem pa je avto zagorel. Voznik je zgorel v avtomobilu.

Nesreča v predoru Kastelec se je pripetila v soboto zgodaj zjutraj ob 3.20 uri. Tragično preminuli voznik se je peljal iz smeri Kozine proti Kopru. V predoru je pri odstavni niši zapeljal desno in z veliko hitrostjo trčil v naletni meh pred steno predora. Avto se je nato vnel, voznik pa je zgorel v avtu.

Včeraj podatkov o tem, kdo je vozil avto, na koprski policijski upravi še niso imeli. Truplo je bilo prepeljano na sodnomedicinski inštitut v Ljubljano, kjer bodo opravili analizo DNK. Po poročanju Primorskih novic naj bi bil voznik doma s Štajerskega.

Kot še poročajo Primorske novice, naj bi po neuradnih informacijah pokojni vozil po prehitevalnem pasu s hitrostjo okoli 160 kilometrov na uro, kar naj bi dajalo slutiti, da je v zid trčil namerno. Na primorski avtocesti se je v predorih zgodilo v preteklosti več nesreč, ko so vozniki namerno trčili v odstavne niše, potem pa so namestili naletne mehe. Od takrat se takšne nesreče niso več dogajale. Največ se jih je pripetilo v predoru Dekani.

Na kraju so poleg policistov posredovali še koprski in sežanski poklicni gasilci. Vozilo naj bi bilo v trenutku, ko so prispeli na kraj, v plamenih. Zaradi zadimljenosti v predoru so gasilci morali uporabiti dihalne aparate.

Avtocesto so ponovno odprli šele v soboto ob 10. uri dopoldne.

Deli novico:

@satir |  24 .04. 2017 ob  20: 30
Verjetno je kandidatom za take zadeve zelo malo mar, kako bodo to izvedli. Če pride človek do točke, ko ne vidi smisla v lastnem življenju, pač ne bo gledal ostale stvari. Verjetno se vseh samomorilcev ne da rešiti, a če le imeli vsi mi oči in ušesa bolj odprta, bi mogoče kakšnega rešili.
Koprcan |  24 .04. 2017 ob  18: 54
Namesto da bi se v Sloveniji ukvarjali z razlogi za dejanja iz obupa, jih preprečujemo z mehi in ograjami na stolpih...bravo :-(
Žal mi je človeka |  24 .04. 2017 ob  14: 34
12
Škoda da ni imel koga ki bi ga odvrnil od te tragedije
Kinte |  24 .04. 2017 ob  11: 56
-6
@drita v čelo
V formuli 1 nimaš nikjer ob progi čelno betonskega zida katerega varujejo z gumami. Ta tvoja primerjava nikakor ne drži.
satir |  24 .04. 2017 ob  11: 53
tudi enostavnejša varianta s plastičnimi rezervoarji napolnjeni z vodo ali celo kakšno kasilno zadevo ne bi škodili, vsaj gorelo ne bi. Če se že hoče kdo fentat, naj se, samo naj ne dela vsem nam škode. Če pa je trenutno kakšen kandidat za take zadeve, naj proba razmislit, kako bi s svojim dejanjem mogoče naredil še vsaj poslednje družbeno koristno ali vsaj neškodljivo dejanje.
@kamere |  24 .04. 2017 ob  11: 51
Kaj ti vedni viziš svoj avto oz. nikoli nihče ne vozi tvojega?
drita v čelo |  24 .04. 2017 ob  11: 31
Če bi bili ,,blažilci trka,, v odstavnih nišah tako dobri, kot nam to naši mozgoti predstavljajo, bi jih uporabljali tudi v formuli 1. Tam uporabljajo dosti bolj enostaven in učinkovit način in sicer, izrabljene gume, lično pobarvane. Sedaj pa vprašanje za odgovorne: kaj mislite, kaj bi bolj ublažilo trk, to železje, ki ga imamo sedaj, ali gume postavljene na način, kot pri formuli 1?
@pjero |  24 .04. 2017 ob  11: 23
Verjetno bi morali tebe zapreti. Ker če delaš samomor ga lahko narediš kjer češ, tudi v Interšparju, da se zabodeš z nožem ,ki ga tam prodajajo.Pa zaradi tega ne bi bilo potrebno zapreti projektanta Interšparja.
Kamere |  24 .04. 2017 ob  11: 11
A v predoru ni kamer ,da bi se identiteta vsaj spoznala po registrski tablici
Kdo |  24 .04. 2017 ob  11: 09
-5
bo kril stroške? Jih bodo izterjali od svojcev?
pjero |  24 .04. 2017 ob  10: 29
-2
Začetek odstavne niše poteka poševno na desno v smeri vožnje, njen konec pa je pravokotno na smer vožnje. Ni nič čudnega, da je to idealen kraj za samomore. Tiste, kasneje postavljene ovire so Blažev žegen za hitrosti vozil, ki so tam mogoče. Projektanta teh predorov bi morali takoj zapreti.