HUDI NESREČI NA PRIMORSKIH CESTAH: V eni kolesar nezavesten obležal na vozišču, v drugi udeležen pešec

Kronika

V zadnjih dneh sta se na Goriškem zgodili dve prometni nesreči s hudimi poškodbami. V Kromberku pri Novi Gorici se je v petek huje poškodoval 21-letni kolesar, v Solkanu pa v soboto 49-letni pešec, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Fotografija je simbolična. 

Kolesar, ki med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade, se je zaradi nenadnega zaviranja z zavoro prednjega kolesa prevrnil preko krmila. Pri padcu se je huje poškodoval in nezavesten obležal na vozišču. Na kraju so ga po nezgodi oskrbeli reševalci in ga z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, nato pa na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Prometni policisti so tujo krivdo izključili.

Policisti so v soboto obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo, ko je 22-letna voznica začetnica med vožnjo proti Novi Gorici s prednjim levim delom avtomobila trčila v 49-letnega pešca, ki je stal ob vozišču. Pešec je po trčenju obležal na tleh. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi poklicni gasilci in reševalci, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli in ga nato z reševalnim vozilom prepeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

O prometni nesreči je policija obvestila pristojne pravosodne organe v Novi Gorici. Policisti bodo glede na vsa ugotovljena dejstva zoper mlajšo voznico podali ustrezen ukrep, so še sporočili s policije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija