TRAGIČEN ZAKLJUČEK ISKALNE AKCIJE: Žensko, ki jo je odnesel hudournik, našli mrtvo (VIDEO)

Kronika

Močna neurja, ki so se v sredo razvila nad osrednjim delom države, so povzročila kar nekaj težav, gasilci so morali večkrat posredovati. Na območju Zagorja ob Savi pa je hudourniški potok odnesel osebo, za katero je stekla iskalna akcija. Danes so jo našli mrtvo. 

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je osebo pri prečkanju naraslega hudournika, ki je tekel čez cesto, voda odnesla v strugo hudournika. Kljub takojšnjemu posredovanju policistov in reševalnih služb je včeraj niso našli, zato so danes nadaljevali z aktivnostmi in iskanjem. 

Po poročanju RTV so truplo 40-letne ženske našli danes okoli 8.30, nekaj sto metrov stran od mesta, kjer jo je odnesla voda.

Kot so sporočili PU Ljubljana, v dogodku niso zaznali elementov kaznivega dejanja. Policisti bodo po zbranih obvestilih o vseh okoliščinah dogodka obvestili pristojno državno tožilstvo, so še zapisali.

Zaradi neurja, ki se je malo pred 20. uro razbesnelo nad Trojanami z okolico, so silovito narasli številni potoki, ki se tudi razlivajo. Nekatere ceste na tem območju so zato zaprte. Martin Gantar, hvala za poročanje!

Posted by Meteoinfo Slovenija on Wednesday, June 7, 2023

V sredo proti večeru so se namreč nad osrednjim delom države razvila močna neurja, ki so zajela predvsem območje med Domžalami, Vranskim in Trbovljami. Največ dogodkov so zabeležili na območju regijskega centra za obveščanje Ljubljana (25) in Trbovlje (19), na območju Celja pa en dogodek, so sporočili iz Uprave za zaščito in reševanje.

Meteorne vode so zalile 36 stanovanjskih in drugih objektov ter šolo v Izlakah, hudourniki so ponekod prestopili struge in zalili cestišča, propuste ter ogrožali objekte. Sprožili so se trije zemeljski plazovi, do udora cestišč je prišlo v dveh primerih, podrlo se je eno drevo.

Pri Zagorju ob Savi je bila motena oskrba z električno energijo. Po podatkih Elektra Ljubljana je bilo brez oskrbe z električno energijo okoli 340 odjemalcev.

Za odpravljanje posledic neurja je bilo aktiviranih 28 gasilskih enot, skupno okoli 70 gasilcev. Gasilci in delavci komunalnih in cestnih služb so ponekod še na terenu, najverjetneje bodo tudi danes dopoldan.

⚠️⚠️⚠️ Poplave med Blagovico in Trojanami. Posnetek nam je poslala Mojca Grošelj.

Posted by Meteoinfo Slovenija on Wednesday, June 7, 2023

Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh. Danes bo sicer delno jasno, sredi dneva in popoldne pa bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Tudi v petek čez dan so po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) napovedane krajevne plohe in nevihte, nestanovitno vreme se bo nadaljevalo še v soboto in nedeljo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija