HUDA PROMETNA NESREČA S SMRTNIM IZIDOM: Peška je padla čez zid v globino 30 metrov

Kronika

Včeraj, 7. marca, ob 14.50 se je na regionalni cesti izven Predmeje (Občina Ajdovščina) zgodila prometna nesreča IV. kategorije s smrtnim izidom. V nesreči sta bila udeležena 45-letni voznik osebnega avtomobila in peška. V prometni nezgodi je 51-letna peška izgubila življenje. Prometni policisti so ugotovili, da je bil vzrok tragične nesreče vožnja preblizu desnemu robu vozišča voznika osebnega avtomobila. 

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 45-letni voznik avtomobila vozil po regionalni cesti iz Lokavca proti Predmeji. Med vožnjo na omenjeni cestni relaciji, kjer vozišče poteka v klanec navzgor, v ožino in levi nepregledni ovinek, se je omenjeni voznik srečeval z drugim osebnim avtomobilom, bele barve, neznanih registrskih številk in neznane znamke, ki je vozil v nasprotni smeri. Na smernem vozišču brez označenih prometnih pasov 45-letni voznik ni vozil na takšni oddaljenosti od desnega roba, da bi potekal promet varno in neovirano.

V tistem trenutku je po njegovi desni strani ob robu vozišča iz smeri naselja Predmeja v koloni hodila skupina petih pešcev. Kot zadnja v vrsti je hodila 51-letna peška. 45-letni voznik osebnega vozila je z desnim vzvratnim ogledalom zadel peško. Po trčenju oz. oplaženju je 51-letnica posledično izgubila ravnotežje in padla čez kamniti zid višine 0.60 m v globino 30 metrov pod nivojem vozišča ter na kraju tragične nesreče podlegla telesnim poškodbam.O nesreči s smrtnim izidom je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilko v Novi Gorici). S strani preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Novi Gorici je bila odrejena sodna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnice. Vozniku avtomobila je bil v postopku odrejen strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi v Ajdovščini. Poleg policistov Postaje prometne policije Nova Gorica in Policijske postaje Ajdovščina in reševalcev NMP ZD Ajdovščina so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in Gorski reševalci GRS Tolmin, skupina Ajdovščina.

Policisti iz Nove Gorice bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev tragične nesreče in rezultatov odrejenega strokovnega pregleda 45-letnega povzročitelja prometne nezgode kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Gre za drugo prometno nesrečo s smrtnim izidom na Severnem Primorskem v letošnjem letu, oba umrla sta bila v njej udeležena kot pešca.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija