HUDA NESREČA NA PRIMORSKEM: Voznik na prehodu naenkrat zbil dva pešca

Kronika

Včeraj, 8. decembra, ob 16.05 so bili novogoriški policisti obveščeni o prometni nesreči III. kategorije v Ajdovščini, kjer je voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce povozil dva pešca. Oba sta v nesreči utrpela telesne poškodbe .

Fotografija je simbolična.

Policisti so z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 33-letni voznik osebnega avtomobila vozil v Ajdovščini po Goriški cesti (iz smeri krožišča) proti naselju Cesta. Ko je voznik pripeljal do zaznamovanega prehoda za pešce v ulici Goriška cesta (blizu ene od tamkajšnjih trgovin), hitrosti vozila ni prilagodil lastnostnim ceste, stanju vozišča, vidljivosti in vremenskim razmeram ter svojim vozniškim sposobnostim, da bi lahko vozilo obvladoval in vozilo ustavil glede na okoliščine, ki jih lahko pričakuje (neprilagojena hitrost).

V tistem času sta namreč z njegove leve strani prehod za pešce prečkala dva pešca (52-letna peška in 44-letni pešec). Voznik avtomobila je s prednjim delom vozila trčil v oba omenjena pešca, ki sta po trčenju padla po vozišču in pri tem utrpela telesne poškodbe. Peška je bila huje, pešec pa lažje telesno poškodovan.

Kasneje so oba poškodovanca na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Ajdovščina in ju z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Pomoč policistom in reševalcem na kraju so nudili tamkajšnji gasilci.

O prometni nesreči je policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika in tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev prometne nesreče s telesnimi poškodbam 33-letnega povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  10 .12. 2021 ob  08: 49
sem pešec in voznik, eni in drugi moramo biti previdni v prometu. Hitro okrevanje in srečno!!!!!!