HUDA NESREČA NA PRILJUBLJENI PLAŽI V ISTRI: Gliser, poln mladih Italijanov, povozil plavalca

Kronika

V ponedeljek popoldne, okoli 18.30, se je v Istri zgodila huda nesreča. Na plaži Valkane v Pulju je gliser trčil v plavalca.

Po informacijah, s katerimi razpolaga Policijska uprava Istrska, je več mlajših državljanov Italije najelo čoln in iz še vedno nepojasnjenih razlogov trčilo v 35-letnega plavalca. Slednjega so zaradi poškodb prepeljali v puljsko bolnišnico. Resnost njegovih poškodb še ni znana, a po podatkih istrske policije, naj ne bi bil v smrtni nevarnosti, poročajo hrvaški mediji.

Policija okoliščine nesreče še ugotavlja, preiskavo izvaja v sodelovanju z luško upravo.

Zaenkrat je gotovo le, da mladi Itailjani, ki so najeli gliser, niso upoštevali odredbe iz pomorskega zakonika, ki dovoljuje vožnjo gliserja le več kot 300 metrov od obale.

Vozniki gliserjev tudi sicer vse pogosteje plujejo preblizu obale. V soboto je istrska policija s 3000 kunami (400 evri) kazni oglobila nemškega državljana, ki je z gliserjem plul le sto metrov od obale, poroča STA. 

Kazni za nepravilno vožnjo z gliserji se na Hrvaškem se sicer gibljejo med 500 do 10.000 kunami (66 do 1330 evrov). Največ kršitev beležijo na območju Zadra, kjer so zaradi vožnje preblizu obale samo v ponedeljek kaznovali devet turistov.

Večje število kršitev je posledica večjega števila plovil na morju, oziroma tega, da se je turistična sezona letos začela prej kot lani, je za hrvaško komercialno televizijo RTL pojasnil načelnik pomorske policije v Zadru Roman Landek. Skupno so letos na tem območju zabeležili 83 kršitev, v enakem obdobju lani pa 18.

BONUS VIDEO: Preverili smo, kako prenašamo vročino v razgretem avtomobilu

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ankarančan |  30 .06. 2022 ob  07: 42
Glede pomembnosti teme, vsaj prav napišite. Glisiranje je prepovedano manj, kot 300 m od obale, plovba načeloma ne.