HUDA NESREČA NA PLEZALNI STENI STRUG: 28-letnik je padel z višine dobrih 15 metrov (FOTO)

Kronika

Na plezališču Strug v Idrijski Beli je včeraj med plezanjem padel in se huje poškodoval 28-letnik iz okolice Ljubljane.

Včeraj, 28. februarja, ob 12.46 je bila policija s strani Regijskega centra za obveščanje Nova Gorica obveščena, da je med plezanjem na plezališču Strug v Idrijski Beli v Občini Idrija zaradi izgube oprijema v steni z višine dobrih 15 metrov v globino padel in se predvidoma huje poškodoval 28-letni plezalec iz okolice Ljubljane.

Takoj po nesrečnem padcu so poškodovancu pomoč na kraju nudili njegova življenjska sopotnica in dva naključna mimoidoča sprehajalca, ki so nato poklicali pristojno reševalno službo za zaščito in reševanje.

Kasneje so na kraju poleg idrijskih policistov posredovali tudi gorski reševalci GRS Tolmin, gasilci PGD Idrija in reševalci NMP ZD Idrija, ki so predvidoma huje poškodovanemu plezalcu nudili prvo pomoč. Nato so poškodovanca prevzeli člani dežurne ekipe GRS z Brnika in ga s policijskim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. O dogodku so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe.

Glede na dosedanja ugotovljena dejstva so idrijski policisti tujo krivdo izključili in bodo o obravnavanem primeru s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija