HUDA NESREČA MED OBROVOM IN HRUŠICO: Čelno v tovornjak (FOTO)

Kronika

Včeraj smo poročali o večkilometrskih zastojih na slovenskih avtocestah, na primorski avtocesti je nastal popoldne celo devet kilometrov dolg zastoj, zgodile pa so se tudi prometne nesreče. A še pred koncem dneva so primorski gasilci in reševalci nujne medicinske pomoči hiteli na pomoč na več krajev. Ob 20.54 sta na regionalni cesti med Obrovom in Hrušico, občina Hrpelje-Kozina, čelno trčila osebno in tovorno vozilo.

Nesreča med Obrovom in Hrušico (Foto: PGD Materija)

V nesreči je bila ena oseba hudo telesno poškodovana. Gasilci PGD Materija so zavarovali mesto nesreče, nudili poškodovancu prvo pomoč do prihoda reševalcev, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo, odklopili akumulatorja, razlite motorne tekočine nevtralizirali z absorbentom ter pomagali policiji in reševalcem pri oskrbi. Ekipa NMP Sežana je poškodovanca prepeljala na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Regionalna cesta je bila do odstranitve posledic nesreče popolnoma zaprta.

Foto: PGD Materija

Ob 22.09 sta na uvozu na hitro cesto pri Slavčku v Kopru trčila motorno kolo in avtobus. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so protipožarno in protinaletno zavarovali kraj dogodka. Mobilna enota Centralne urgentne službe je na kraju dogodka oskrbela dve lažje poškodovani osebi in ju prepeljala na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Izola, poroča Uprava za zaščito in reševanje.

Ob 19.32 so gasilci JZ GB Koper intervenirali v strunjanskem križišču, kjer je padel motorist. Vršili so protinaletno zaščito in nudili pomoč reševalcem, ki so poškodovanca oskrbeli in odpeljali v izolsko bolnišnico.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  16 .06. 2019 ob  13: 07
-11
Če nas 1945 NOB partizani ne bi priključili Srbiji bi danes tam bila avtocesta.