HUDA NESREČA KOLESARJA V PIRANU: Z razbito glavo odpeljan v izolsko bolnišnico

Kronika

Včeraj ob 18.43 je prišlo do hude nesreče kolesarja na Rozmanovi ulici v Piranu. Kolesar je trčil v zid in se pri tem poškodoval, zato so ga prepeljali v izolsko bolnišnico. Policisti so ugotovili, da gre za 42-letnega državljana Slovaške, ki mu je med vožnjo razpadlo dotrajano kolo. Pri padcu si je na tlakovcih poškodoval glavo. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Vse fotografije so simbolične.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 153 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 515 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč z materialno škodo, tri z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi poškodbami. Zasegli so pet vozil. S področja kriminalitete so obravnavali 14 tatvin, štiri poškodovanja tuje stvari in vlom. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 18 primerih (15-krat na javnem kraju in trikrat v zasebnih prostorih).

V petek ponoči je neznanec v Postojni vlomil v klet stanovanjskega bloka in iz notranjosti odtujil različne prehrambene izdelke. O storilcu policisti še poizvedujejo, sledi kazenska ovadba. Škode je za približno 100 evrov.

V petek popoldan so policisti v Dutovljah našli osebni avtomobil Fiat, za katerega se je izkazalo, da je bil 28. septembra ukraden v Italiji. Vozilo bo vrnjeno lastniku, zbirajo pa še dodatne informacije.

Plačilni nalog za Hrvata, ki sta bila nedostojna v marketu v Ilirski Bistrici

Ob 17.08 so ilirskobistriški policisti posredovali v enem od marketov. Ugotovili so, da sta se do prodajalca nedostojno vedla 40-letni in 45-letni moški, oba državljana Hrvaške. Obema je bil izdan plačilni nalog.

V Kopru so policisti v petek ob 21.31 ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila. Ker mu je alkotest pokazal rezultat 0,65 mg/l, so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Na mejni prehod Jelšane sta v petek ob 23.23 pripotovala 23-letnik in 22-letnica, oba državljana Avstrije, ki sta želela vstopiti v Slovenijo. Pri kontroli dokumentov so policisti ugotovili, da je v njunih potnih listih iztrganih več strani. Potni listini so jima policisti zasegli, oba pa bosta v nadaljevanju kazensko ovadena.

Med poostrenim nadzorom opravili 50 alkotestov

V noči na soboto so policisti na območju Kopra opravljali poostren nadzor nad vozniki enoslednih vozil. Trem mladoletnikom so zasegli skuterje, ker je bilo s tehničnim pregledom ugotovljeno, da presegajo konstrukcijsko določeno maksimalno hitrost. Čaka jih srečanje s sodnikom za prekrške.

Poleg tega so policisti med poostrenim nadzorom ugotovili še druge kršitve in izdali globe zaradi uporabe telefona med vožnjo, neuporabe varnostnega pasu, neupoštevanja prometne signalizacije,in neuporabe čelade. Opravili so 50 preizkusov alkotestov, od katerih so bili trije pozitivni.

V soboto ponoči je nekdo v Novi vasi ukradel kombi Mercedes Benz Sprinter, s ključi v vozilu. Kombi je bil isti dan najden v Škofijah in vrnjen lastniku. Policisti zbirajo obvestila.

Ob 10.22 je v Izoli prišlo do nesreče med 64-letno peško in 42-letno kolesarko. Peška je nenadoma in nepravilno stopila na cestišče v trenutku, ko se je pravilno s kolesom pripeljala mimo kolesarka iz Izole. Med njima je prišlo do trčenja, pri čemer je 64-letna Izolanka utrpela hudo telesno poškodbo, zlom zapestja, kolesarka pa se je ob padcu lažje telesno poškodovala. Zaradi povzročitve prometne nesreče bo zoper peško podan obdolžilni predlog.

V soboto ob 10.30 so bili policisti obveščeni, da je neznanec iz stanovanjskega bloka v Izoli v zadnjem tednu ukradel moško gorsko kolo Cube Stereo 120, črno-modre barve. Lastnik je oškodovan za 1000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V zadnjih 10 dneh je v Strunjanu nekdo iz zasidranega plovila ukradel izvenkrmni motor znamke Suzuki, vreden 1000 evrov. Policisti o storilcu še poizvedujejo, sledi kazenska ovadba.

V soboto ob 17.12 je na kolesarski poti Izola–Koper padel 53-letni kolesar in se pri tem lažje telesno poškodoval. Policisti so ga preizkusili z alkotestom, ki je bil negativen. Zoper kolesarja, ki je bil odpeljan v izolsko bolnišnico, policisti ne bodo ukrepali.

Koprski prometni policisti so ob 22.20 na Dolinski v Kopru ustavili 26-letno voznico osebnega avtomobila, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so ji zasegli, sledi ji obdolžilni predlog.

V nedeljo malo po polnoči so policisti v Kopru imeli postopek z 46-letnim voznikom, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,66 mg/l. Slabo uro zatem so imeli v postopku še 32-letnika, ki je napihal 0,74 mg/l. Obema je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper oba pa sledi tudi obdolžilni predlog.

Koprčan sredi noči zvonil po naselju

Ob 2.28 so koprski policisti zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali v Dekanih. Ugotovili so, da je 34-letni Koprčan zvonil po naselju in motil prebivalce. S kršitvijo ni nehal niti po prihodu policistov na kraj, zato mu je bilo odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru, neupoštevanja zakonitih ukazov in žaljenja policistov so mu izdali plačilni nalog.

Kozinski policisti so ustavili 31-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,61 mg/l. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi obdolžilni predlog.

Malo pred 12. uro v nedeljo je pri Postojni padel 56-letni motorist. Policisti so ugotovili, da je padel zaradi neprilagojene hitrosti in se pri tem lažje telesno poškodoval. Alkotest mu je pokazal rezultat 0,00 mg/l. Sledi plačilni nalog.

Včeraj ponoči je neznani storilec na parkirišču hotela v Izoli z ostrim predmetom prerezal pnevmatike na dveh vozilih. Po zbranih obvestilih bo zoper storilca podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

V Piranu je nekdo v noči na nedeljo izpred gostinskega lokala na Dantejevi ulici ukradel električno kolo KTM, črno-oranžne barve, vredno 2000 evrov. V isti noči je bil na Kogojevi ulici v Piranu ukraden še skuter Piaggio Zip25, reg. št. KP 7J-R6, črne barve, vreden 800 evrov. Policisti so na obeh naslovih opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Sinoči ob 23.55 so piranski policisti na ulici Obala ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,76 mg/l. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo podan tudi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so v zadnjem vikendu obravnavali 30 tujcev, ki so prišli v Slovenijo nelegalno, od tega so jih 13 vrnili italijanski varnostni organi. V petek so Italijani vrnili tri Afganistance in štiri Pakistance. V soboto so vrnili Maročana, Iračana in štiri Irančane. Ilirskobistriški policisti so prijeli dva Albanca in pet Afganistancev, sežanski policisti enega Pakistanca, policisti na Kozini pa državljana Turčije. V nedeljo so kozinski policisti prijeli štiri državljane Kosova, policisti Ilirske Bistrice pa dva Afganistanca in dva državljana Sirije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Nina |  05 .10. 2020 ob  16: 13
Zakaj multa ce pades s kolesom? Wtf?!