HUDA NESREČA FLIXBUSA: Najmanj pet mrtvih, več poškodovanih (FOTO, VIDEO)

Kronika

V nesreči avtobusa na avtocesti v bližini Leipziga na vzhodu Nemčije je danes dopoldne umrlo najmanj pet ljudi, še več pa jih je poškodovanih, je po navedbah nemške tiskovne agencije dpa sporočila tamkajšnja policija. Avtobus je iz za zdaj neznanega razloga zapeljal z avtoceste A9 in se prevrnil na bok.

V nesreči avtobusa prevoznika Flixbus na avtocesti v bližini Leipziga na vzhodu Nemčije je danes dopoldne umrlo najmanj pet ljudi, še več pa jih je poškodovanih. Avtobus je iz za zdaj iz neznanega razloga zapeljal z avtoceste A9 in se prevrnil na bok.

Po prvih ugotovitvah je dvonadstropni avtobus, ki je bil na poti iz Berlina v Zürich, na ravnem odseku avtoceste zapeljal na desno in se prevrnil na bok. Po podatkih podjetja Flixbus je bilo na avtobusu 53 potnikov in dva voznika.

Na kraj nesreče je nemudoma prispelo več reševalnih helikopterjev in številna reševalna vozila. Avtocesta je zaprta v obe smeri, policija pa je voznike pozvala, naj ohranijo prost reševalni pas.

Natančne okoliščine nesreče še niso znane. Tiskovni predstavnik podjetja Flixbus je povedal, da tesno sodelujejo z lokalnimi oblastmi in reševalnimi službami na kraju nesreče ter si po svojih najboljših močeh prizadeva za hitro in popolno razjasnitev vzroka nesreče. "V mislih smo z vsemi, ki jih je ta nesreča prizadela, in njihovimi družinami," je sporočil.

Avtocesta A9 je ena od pomembnejših prometnih poti v Nemčiji, ki v smeri sever-jug preko Leipziga in Nürnberga povezuje Berlin in München.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija