HUDA NESREČA: 82-letnik čelno trčil v avtobus (FOTO)

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Nova Gorica so bili včeraj ob 15.53 obveščeni o hujši prometni nesreči na glavni cesti Godovič–Idrija, v kateri sta bili udeleženi dve vozili, osebni avtomobil in avtobus. Dva udeleženca prometne nezgode sta bila telesno poškodovana.

Poleg policistov Policijske postaje (PP) Idrija so bili na kraj prometne nesreče napoteni tudi tamkajšnji gasilci in reševalci.

????̌???????????????? ????????????̌???????????? ???????????????????????? ???????????????????????????????????? ???????? ???????????????????????????? V sredo, 12. junija, se je na glavni cesti v Idriji ob pokopališču zgodila...

Objavil/a idrija.com dne Sreda, 12. junij 2024

Policisti PP Idrija so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 82-letni voznik avtomobila vozil iz Godoviča proti Idriji. Tik pred naseljem Idrija (pri Likarci) je v desnem ovinku iz neznanega vzroka zapeljal na levi vozni pas, ki je namenjen vožnji vozil iz nasprotne smeri. V tistem trenutku mu je iz nasprotne smeri pripeljal 44-letni voznik avtobusa, ki je v izogib trčenju z vozilom močno zaviral in se umikal skrajno desno proti varnostni ograji, kjer je avtobus tudi ustavil pred trčenjem.

Kljub temu je med omenjenimi vozili prišlo do čelnega trčenja. V prometni nesreči sta voznik avtomobila in starejša sopotnica v njegovem vozilu utrpela predvidoma hude telesne poškodbe. Kasneje so ju na kraju oskrbeli reševalci in ju z reševalnim vozilom odpeljal na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Na avtobusu je bilo v času nesreče poleg voznika še deset potnikov, nihče ni bil poškodovan. O prometni nesreči s telesnimi poškodbami je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe.

Policisti PP Idrija bodo glede na vsa ugotovljena dejstva in ugotovljene teže telesnih poškodb udeležencev nezgode zoper povzročitelja prometne nesreče podali ustrezen ukrep.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija