HUDA GOZDARSKA NESREČA NA TOLMINSKEM: Poškodovanca je v strmini našel domačin (FOTO)

Kronika

Včeraj je prišlo v gozdu na območju Gorenje Trebuše na Tolminskem do delovne nesreče, kjer se je med delom huje poškodoval 62-letni moški.

Včeraj ob 16.55 so policiste OKC Policijske uprave (PU) Nova Gorica obvestili, da se je med sečnjo lesa v gozdu med Gorenjo Trebušo in Mrzlo Rupo v Občini Tolmin huje poškodoval (poškodba glave) 62-letni moški. Slednjega naj bi udarila veja po glavi. Na kraju nezgode je poleg policista PP Tolmin, sicer pripadnika gorske policijske enote PU Nova Gorica, posredovalo tudi 13 pripadnikov Gorske reševalne službe (GRS) Tolmin in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so poškodovancu nudili prvo pomoč.

Po nudeni oskrbi so ga kasneje prevzeli člani dežurne ekipe GRS za reševanje v gorah z Brnika, ki so se s pomočjo elektromotornega vitla spustili do ponesrečenca in ga dvignili v vojaški helikopter ter ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil so ugotovili, da je moški tekom včerajšnjega dne na omenjenem območju opravljal gozdarska dela. V popoldanskih urah ga je v kraju imenovanem Borov grič pod vlako v strmini našel 67-letni domačin. Poškodovanec se je nahajal v klečečem položaju in se držal za nenapeto jeklenico vitle, ki je bila pritrjena na gozdarskem traktorju na vlaki.

Delovni stroj je bil v tem času v delujočem stanju. 67-letni domačin je poškodovanca nemudoma zvlekel s strmega pobočja na vlako in poklical na pomoč pristojno službo za zaščito in reševanje. Natančen vzrok gozdarske nesreče še ni povsem znan oziroma se še ugotavlja.

O dogodku je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Glede na dosedanje ugotovitve obravnavanega dogodka na kraju je policija tujo krivdo izključila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija