HUD SPOR SOSEDOV SE JE KONČAL TRAGIČNO: Nekaj dni ga niso videli, nato je na kraju umrl

Kronika

Policisti so 26. junija obravnavali spor sostanovalcev v večstanovanjski zgradbi v okolici Ormoža in vsem trem izdali plačilne naloge. Zatem so enega od njih našli v stanovanju v slabem zdravstvenem stanju in je kljub nujni medicinski pomoči na kraju umrl. Obdukcija je pokazala, da je 56-letnik umrl nasilne smrti, osumljenec pa je sosed.

O prepiru so bili policisti po današnjih navedbah Policijske uprave Maribor obveščeni v 26. junija zvečer. Takrat jih je 63-letni moški iz okolice Ormoža obvestil, da ga 33- in 56-letni sosed, ki naj bi bila pod vplivom alkohola, žalita in izzivata k pretepu.

Policisti so na kraju ugotovili, da so se sprli in medsebojno žalili vsi trije sostanovalci v večstanovanjski zgradbi. Vsem trem so izdali plačilne naloge zaradi kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru.

Tri dni kasneje je strokovna delavka socialnega zavoda obvestila policiste, da naj 56-letnega moškega, ki je bil udeležen v omenjenem prepiru, že nekaj dni ne bi videli. Policisti so se ponovno napotili na kraj prepira in ob pomoči gasilcev vstopili v sicer zaklenjeno stanovanje.

V stanovanju so našli pogrešanega moškega, ki je bil v slabem zdravstvenem stanju, zaradi česar so prišli na pomoč reševalci. Moškemu so nudili nujno medicinska pomoč, a je na kraju umrl, so pojasnili na mariborski policijski upravi.

BONUS VIDEO: Suša je ekstremna, kako daleč smo od redukcije vode v Slovenski Istri?

Ker strokovnjaki pri mrliškem pregledu trupla niso ugotovili znakov sumljivih okoliščin smrti in ni bilo mogoče opredeliti vzroka smrti, so izvedli sodno obdukcijo, ki je pokazala, da je pokojni umrl nasilne smrti.

Pri nadaljnjem zbiranju obvestil in pri ogledu kraja sumljive smrti so kriminalisti ugotovili, da je 56-letnika 26. junija zvečer udaril s topim predmetom 63-letni sosed, ki je tisti dan poklical policiste.

Ko je slišal za njun prepir, se je v pretep po ugotovitvah policije vmešal njun 33-letni sosed in je osumljenemu preprečil nadaljnji napad. Zatem je oškodovanca pospremil v njegovo stanovanje in ga od takrat ni več videl.

Osumljenemu 63-letnemu moškemu so policisti v petek zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe s smrtjo odvzeli prostost. V nedeljo so ga s kazensko ovadbo privedli k dežurni preiskovalni sodnici na Ptuju, ki je zoper njega odredila sodno pridržanje. V torek ga je zaslišala, ker pa pripora ni odredila, bo o tem odločal senat okrožnega sodišča na Ptuju.

Za kaznivo dejanje povzročitve hude telesne poškodbe je predpisana kazen od šestih mesecev do petih let zapora. Če poškodovani zaradi poškodbe umre, se storilec kaznuje z zaporom od enega do deset let, so še sporočili s Policijske uprave Maribor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija