HRVATI OMILILI PREPOVED: 14-dnevna samoizolacija spet le za potnike iz Bele krajine!

Slovenija

Hrvaška je nekoliko omilila ukrep o 14-dnevni samoizolaciji za potnike, ki prihajajo na Hrvaško iz Slovenije. Potem ko so včeraj s sedeža hrvaške diplomacije najprej sporočili, da je na razširjenem seznamu kriznih držav celotna Slovenija, so kasneje obvestili, da ukrep o obvezni samoizolaciji znova velja zgolj za tiste, ki prihajajo iz Bele krajine.

Spremenjeni razširjeni seznam kriznih držav je v večernih urah na spletni strani objavilo hrvaško zunanje ministrstvo. V popoldanskih urah so zapisali, da ukrep velja za celotno Slovenijo, naknadno pa so navedli dosedanji ukrep, ki je veljal zgolj za potnike, ki so prihajali z območja Bele krajine.

Tako kot že preteklih nekaj dni bodo osebe, ki prihajajo na Hrvaško iz Bele krajine, zavrnili na hrvaškem mejnem prehodu, če se ne bodo odločile za 14-dnevno samoizolacijo na hrvaškem naslovu. Domača karantena za 14 dni velja tudi za hrvaške delovne migrante, ki se bodo odpravili na v službo v Belo krajini in se bodo potem želeli vrniti domov.

Na hrvaškem seznamu, ki je sestavljen v sodelovanju s hrvaškimi epidemiologi, je približno 70 držav, med katerimi je večina članic Evropske unije, a tudi ZDA, Avstralija, Kanada, Brazilija in Turčija. Na seznamu ni Srbije, Kosova ter Bosne in Hercegovine, so pa Albanija, Črna gora in Severna Makedonija.

Hrvaška je tudi doslej izvajala podobne ukrepe za potnike, ki so prihajali s kriznih območij, kot so Kitajska, Južna Koreja in Italija.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija