HRVATI NAD OSUMLJENCA ROPA ZLATARNE V PORTOROŽU: Zaradi pobega in napada uradne osebe mu preti takšna kazen

Piran

Zagrebško tožilstvo je obtožilo 22-letnega Šerifa Hrustića za napad na policista med pobegom iz policijskega vozila avgusta letos. Hrustića so pred tem prijeli na podlagi evropskega pripornega naloga, ki ga je zaradi suma ropa zlatarne v Portorožu objavila Slovenija.

Hrustića v obtožnici bremenijo, da je v popoldanskih urah 18. avgusta pobegnil iz policijskega vozila, s katerim so ga v spremstvu peljali na zaslišanje. Kot so navedli na spletni strani tožilstva, je 22-letnik z rokami, vklenjenimi v lisice, udaril policista v glavo in roko, policistko pa odrinil. Ob tem je policista tudi poškodoval, so zapisali.

Hrustić je pobegnil, a so ga policisti po nekaj dneh znova prijeli. Zaradi napada na uradno osebo 22-letniku grozi od šest mesecev do pet let zapora.

Zaradi kaznivega dejanja uporabe sile proti uradni osebi Hrustića zaenkrat ne bodo izročili Sloveniji, ocenjujejo hrvaški mediji. Zahtevo za izročitev bodo namreč obravnavali šele, ko bo končan pravosodni postopek na Hrvaškem.

Hrvaška policija je pred tem Hrustića aretirala sredi avgusta na podlagi zahteve okrožnega sodišča v Kopru zaradi ropa zlatarne v Portorožu. Avgusta 2019 naj bi s še dvema moškima odtujil za več kot 18.500 evrov zlatega nakita.

Na Hrvaškem je bil 22-letnik dvakrat pravnomočno obsojen zaradi tatvin in vlomov v letih 2019 in 2020. Prvič je pogojno kazen odslužil z družbeno koristnim delom, v drugem primeru pa je bil letošnjo pomlad pogojno obsojen na leto dni zapora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija