HRVAT UMORIL LASTNEGA SINA: Žene se 'usmilil', da bi preostanek življenja trpela

Kronika

Hrvat Dražen Dakić, morilec, čigar krvavi pohod je lanskega septembra pretresel Nemčijo, bo v petek prvič sedel pred sodnika. 41-letnik je 14. septembra 2017 v večernim urah v nemškem mestu Villingendorf hladnokrvno umoril partnerja svoje bivše žene, njeno sorodnico in svojega 6-letnega sina. Bivšo ženo je pri življenju pustil iz enega samega razloga – da bi vse življenje trpela za izgubljenim otrokom.

41-letni Dražen Dakić je obtožen posebno krutega, v naprej planiranega umora oziroma kar treh umorov, Bild povzema Večernji list. Svojo soprogo in mati sina Daria je pri življenju pustil samo zato, da bi vse življenje trpela za izgubljenim otrokom. Motiv krvavega pohoda je bilo golo ljubosumje, saj se ni mogel sprijazniti, da ga je žena Marija zapustila oziroma od njega dobesedno pobegnila.

Že v preteklosti nasilnega moža, bivšega vojaka, se je namreč na smrt bala. Novo življenje si je skrivoma uredila v novem kraju, medtem pa je Dakić že planiral maščevanje in kupil orožje.

Usodnega dne so mali Dario, Marija in njen novi partner ter njena sorodnica s triletno hčerko doma proslavljali Darijev prvi šolski dan, ko je pobesneli Dakić veselje spremenil v tragedijo. Ob vstopu v hišo je najprej ubil svojega sina, nato novega partnerja svoje žene, spotoma pa še njeno sorodnico. Medtem je Marija uspela pobegniti in se skriti k sosedom, triletnica pa se je zatekla v omaro, piše Večernji list.

Po trojnem umoru se je Dakić podal v beg z avtom, policija pa je pričela z eno najobsežnejših zasledovalnih akcij v zadnjih letih, v kateri so sodelovali tudi helikopter in antiteroristične enote. Prijeli so ga tri dni kasneje. Dakić se aretaciji ni upiral, policajema je celo priznal, da je "on tisti, ki ga iščejo". V plastični vrečki je s seboj nosil orožje.

V petek se bo pričelo sojenje, na katerem bodo na dan prišli vsi grozljivi detajli zločina. Preiskovalci medtem še vedno poskušajo ugotoviti, ali je imel Dakić pri načrtovanju pokola in med samim begom pomočnika.

Tožilstvo za Dražena Dakića zahteva dosmrtni zapor. Morilec se je med zaslišanjem in preiskavo dogodka ves čas branil s tišino.

Deli novico:

Bivsi Vojak je tale Dakić |  13 .03. 2018 ob  13: 43
Kaj bi pricakovali od VOJAKA? Saj je bil TRENIRAN in PLACAN za UBIJATI!

Malo se zamislite koliko Dakicev je med POLICAJI in VOJAKI, s takim macisticnem ,nazadnjaskem pranjem mozganov kateremu so podvrzeni na usposabljanjih.
Izolan |  13 .03. 2018 ob  13: 40
Upam da ga v zaporu sojetniki lomijo vsak dan! V temnico znjim!