HRVAŠKO PRETRESA NOVICA O SMRTI DVEH NEDONOŠENČKOV: Imela sta covid-19 in več pridruženih bolezni

Kronika

Hrvaško pretresa novica o smrti dveh nedonošenčkov, ki sta poleg covida-19 imela tudi druge pridružene bolezni. Namestnik ravnatelja bolnišnice v Osijeku Krunoslav Šego je dejal, da je bil včerajšnji dan eden izmed najtežjih od začetka pandemije. Za življenji dveh nedonošenčkov so se borili več dni, a jim jih ni uspelo rešiti.

Fotografije so simbolične.

"Gre za nosečnost z dvojčkoma, ki se je zaključila v 28. tednu zaradi zapletov. Pri tako zgodaj rojenih dojenčkih se stanje hitro še dodatno zaplete. Pri njima pa je bil potrjen tudi covid-19, kar je še dodatno pripomoglo k takšnem izidu," je dejal Šego.

Na vprašanje, kako sta lahko komaj rojena otroka pozitivna na covid-19, je Šego dejal, da se gre bodisi za okužbo neposredno po porodu, ali pa, kar naj bi bilo še bolj verjetno, za prenos virusa preko posteljice, kar po njegovih besedah ni nič neobičajnega.

V njihovi bolnišnici sicer pred tem takšnega primera še niso imeli, je dejal.

Novinarji so ga vprašali tudi, ali bi se končalo drugače, če omenjena nedonošenčka ne bi bila pozitivna na covid-19. "Tega ne morem trditi, je pa verjetno covid-19 pripomogel k takšnemu izidu. Kljub vsemu gre za dojenčka z izjemno nizko težo, nekoliko več kot tisoč gramov, kar je samo po sebi rizično," je pojasnil.

Poudaril je tudi, da so se več dni borili za njuna življenja, poroča index.hr.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija