HRVAŠKI ŽUPAN PRETEPEL VOJAKA: Incident se je zgodil na parkirišču (FOTO)

Svet

Župan hrvaškega kraja Novi Marof Siniša Jenkač je bil v nedeljo vpleten v verbalni in fizični konflikt z neimenovanim 52-letnikom, so danes sporočili iz varaždinske policijske uprave. Incident se je zgodil okoli 1. ure na parkirišču pred počitniško hišo v kraju Orehovac. 52-letnik je bil tako poškodovan, da so ga oskrbeli v bolnišnici v Varaždinu.

Foto: posnetek zaslona Index.hr

45-letni Jenkač je po konfliktu odšel s kraja dogodka, nato pa se je zglasil na policijski postaji, kjer so ga zaslišali zaradi poskusa povzročitve hude telesne poškodbe, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Policija ni sporočila imen vpletenih v incident, samo njuno starost, je pa 45-letni župan Jenkač za Hino potrdil svojo vpletenost. Izrazil je tudi obžalovanje.

Hrvaški portal Index je iz neuradnih virov izvedel, da je župan pretepel 52-letnega pripadnika hrvaške vojske. Navedel je še, da je župan učitelj karateja.

Jenkač je že leta aktiven v hrvaški vladni stranki HDZ. Župan Novega Marofa je od leta 2015, bil pa je tudi poslanec v prejšnjem sklicu hrvaškega sabora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  17 .06. 2024 ob  18: 30
Tožit za 100.000€! Neusmiljeno in brez pomislekov!
Mene je nekaj let nazaj varnostnik neki napadal in kasneje udaril. Sem ga prijavil in tožil. Pobral sem mu kar se je dalo in ostal je še brez službe in licence. S takimi samo neusmiljeno in jim pobrat vse če gre!