HRVAŠKI ŠKOLJKARJI POVEČUJEJO ŠKOLJČIŠČE V SLOVENSKO MORJE: Policisti 'le' opozorili hrvaške kolege

Istra

Školjkarji iz hrvaškega Umaga so svoje školjčišče sredi Piranskega zaliva v slovenskih vodah od aprila lani povečali kar za desetkrat in ga še naprej povečujejo. Med nabiranjem školjk v slovenskem morju jih dosledno varuje hrvaški policijski čoln, slovenski policisti pa dogajanje le opazujejo, poroča TV Slovenija.

Slika je simbolična.

Eno leto po objavi razsodbe arbitražnega sodišča Slovenija in Hrvaška ostajata vsaka na svojem bregu, diplomatski ping pong se nadaljuje, Hrvaška še naprej dosledno uresničuje napoved, da arbitražne razsodbe ne bo upoštevala, navaja TV Slovenija.

Lani, tik pred razglasitvijo arbitražne razsodbe, sta umaška školjkarja sredi Piranskega zaliva postavila osem označevalnih boj. Do danes je tam zraslo ogromno gojišče školjk v polnem obratovanju, na morju je videti okoli 100 boj, pod njimi snopi klapavic. Gojišče je več kot en kilometer oddaljeno od savudrijskega polotoka proti notranjosti zaliva, po poročanju TV Slovenija "nesporno v slovenskem morju".

Slika je simbolična.

Ob snemanju školjčišča se je čolnu ekipe TV Slovenija približal tudi hrvaški patruljni čoln, za tem pa še slovenski patruljni čoln. Slovenski policisti so novinarski ekipi potrdili, da so hrvaške policiste opozorili, da se nahajajo v slovenskem teritorialnem morju.

Deli novico:

Kot smo bili 91 ponosni ... |  02 .07. 2018 ob  08: 14
Danes pa se iz nas,.. naši južni bratje malo hecajo. Smo že bili hlapci in zgleda, da spet postajamo (tako vsaj opažam). Pomorska policija, če ima navodila ne storiti ničesar pa naj ostane privezana na pomolu, da ni nepotrebnih stoškov goriva.
Eho |  02 .07. 2018 ob  00: 57
Danes je vsa Slovenija navijala za Hrvatsko, jutri bodo samo zaradi tega amero špijuni še toliko bolj onečastili SLO morje sz pidoči sz jajoglavim na čelingerju.
DESUS IN ERJAVEC |  01 .07. 2018 ob  21: 42
PRODALI SO SLOVENIJO za vikend in počitnice na Hrvaškem
Rnb |  01 .07. 2018 ob  19: 56
In prav imajo naši policisti in inšpektorji pa nič ni čudno da se širijo,svaka čast Sloveniji,nima pojma čuvati meje,po arbitraži ne da smo dobili več morja,ampak smo zgubili,to malo luže,ker nam je že prej pripadalo,sramota
domačin |  01 .07. 2018 ob  19: 54
-4
Mi s sosedi v istri nismo imeli problemov dokler se ni pojavila oblast močvirnikov in purgerjev.Sedaj imamo probleme s temi,ker ne razumejo,da ta meja obstaja v njihovih glavah.
beninorc |  01 .07. 2018 ob  16: 11
ja rampa za vas.da ne trosite teh neumnosti po ostali sloveniji.ja in kuoklko vas je pravih ištrijanov.dej da čujemo.tuki na obali su samo njihovi in še bolj od dolj.sram me je ku pridem na obalu da sploh ne slišim - skoraj prave domače slovenščine.radio aktual , neki balkan tuc tuc , komolčarji za volanom in še ti lahko naštevam.še enkrat te uprašam . koliko vas je pravih ištrijnov.kolikor jih jaz poznam bi prodali lastno familiju za enu olivu v mortadeli.
ne mislim žalit nobenga samo , a veš kaj pomeni bosanc in pa beseda basanc. druga velja od črnega kala navzdol pubec...
pimplc |  01 .07. 2018 ob  15: 43
poslusajte ze enkrat... izdajte placilni nalog osebam/hrvatom ki to delajo zanalasc. Objavite vse dolznike organom na meji. Bojo ze enkrat preckali mejo... vseeno pa, zakaj to delajo, zakaj provocirajo? . Saj vejo da je meja v obravnavi in delikatna tocka.
Rampe |  01 .07. 2018 ob  15: 25
Dol ob vsaki taksni pizdariji!
SOSED HRVAT |  01 .07. 2018 ob  13: 36
samo da imamo dobrososedske odnose.Ce bi me moj sosed spijoniral in prisluskoval,bi ga takoj poslal v k....c
@@LJ vs. ZG |  01 .07. 2018 ob  13: 13
Po njegovo školjke gojijo Zagrebčani, varujejo pa jih policaji iz Medzimurja
@ljubljana vs zagreb  |  01 .07. 2018 ob  11: 09
-2
Ti si ena velika ištrijanska budala
ljubljana vs zagreb |  01 .07. 2018 ob  10: 00
-3
to za sovraštvo med slovenci in hrvati so krivi samo ljubljančani ali zagrebčani tu na slovenski istri se prav dobro razumemo s hrvati is hrvaške istre. Tako da bodite bol spoštljivi ljubljančani in ostali folk do sosednjih držav, sicer bo en dan res bla rampa na Črnem kalu
1