HRVAŠKA POLICIJA NA MEJI ZAVRNILA ALEŠA HOJSA: Pravi, da ni kršil odlokov, hotel je preveriti eno stvar

Koper

Hrvaška policija je v ponedeljek na meji zavrnila vstop notranjemu ministru Alešu Hojsu, ki se je tja pripeljal z mamo, ker nista izpolnjevala pogojev, ki jih je v epidemiji za vstop tujcem določila Hrvaška, poroča portal 24ur.com. Hojs pravi, da je imel na izbiro vstop s testiranjem in karanteno ali da se obrne, predpisov pa da ni kršil.

Aleš Hojs

Kam sta želela iti in kaj je razlog za zavrnitev, hrvaška mejna policija za portal uradno ni želela razkriti. Potrdili so le, da naša država za ponedeljek ni najavila prihoda nobenega od naših ministrov, kar po navedbah portala pomeni, da je Hojs na Hrvaško potoval zasebno.

Na portalu so spomnili, da je prehajanje občin in regij pri nas dovoljeno le izjemoma: na primer za prihod ali odhod z dela, za pomoč osebam, ki potrebujejo oskrbo in podobno, izjema je tudi izvajanje vzdrževalnih del ali sezonskih opravil na zasebnem objektu ali zemljišču za člane istega gospodinjstva.

Fotografija je simbolična. 

Kot je za portal povedal Hojs, ima mama na Hrvaškem nepremičnino, zato sta želela tja, da bi lahko poravnala račune. Ker nista imela opravljenega testa na novi koronavirus, ki je pogoj za vstop na Hrvaško, so jima dali na izbiro vstop s testiranjem in karanteno ali pa da se obrneta. Odločila sta se za slednje.

Navedel je tudi, da je želel med drugim preveriti tudi, kako dosledno Hrvaška preverja razloge za prestop meje ter da ni kršil nobenih pravil prehajanja regijskih mej in občin, saj je v Kopru pred kratkim kupil zemljišče. A na portalu opozarjajo, da minister ni bil na poti do svoje nepremičnine, ampak je želel preko meje.

Minister Hojs se je na Twitterju odzval na poročanje portala 24ur.com. Kot je zapisal, mu hrvaška policija ni preprečila vstopa, ampak mu je na izbiro ponudila dve možnosti: vstop in karanteno s testiranjem, ali da se obrne, kar je tudi storil. "Ni afera," je ob tem še zapisal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Fritla |  10 .02. 2021 ob  22: 20
Demoklratična ureditev je za te tipe ena velika nadloga.
Se spomnite evro poslanca Talerja, ko se je zdilal za korupcijski biznis in nato rekel, da je v bistvu samo raziskoval kaj je v ozadju ?
Evo Hojs se je v svojem prostem času preoblekel v James Bonda in preverjal učinkovitost hrvaške policije.
Pa še ta bala, da je šel v HR plačat položnice.
Joj kako lahko blekne tako neumnost.
In volilci mu verjamejo.
Počivalšek enako, obtožuje medije, da širijo laži , nato naslednji dan prizna, da je storil napako , ko je sprejel povabilo na manjado v neki gostilni.
Ma ke BALE, ma ke ŠTRONCADE.
Ma kaj te bebci se zavedajo koliko žrtev covida smo že imeli jQuery112307011516986835649_1612991100736???
Hej narod, to so naši ministri !
Monteverdi |  10 .02. 2021 ob  20: 41
Hojsek se je hotel malo považiti, rezultat pa je pokazal, da je en velik b...k!
kokodek |  10 .02. 2021 ob  20: 01
"Obala 1", naj te spomnem, da mafija pozna samo gotovino
kokodek |  10 .02. 2021 ob  19: 59
nepreklicno odstopljeni bi nadziral tudi hrvaško policijo, hahha..... in tega naduteža podpirajo poslanci iz SMC, SNS, NSI in najbrž tudi DESUS.....
Obala1 |  10 .02. 2021 ob  18: 34
18
ta je navaden kreten ...mi naj bi šli iz občine v drugo občino razen če ni nujno on pa bi šel ker tako v tujino samo plačat račune ( in to v času ko vsi uporabljajo e bančništvo ) ...tukaj nas ta vlada res drži za totalne idiote...nisem videl še bolj arogantnih, prepotentnih, koruptivnih in vem vem kaj še zraven, kot so naši ministri in premiera kot jih imamo mi pa ta naši južni sosedi ....ti ministri res mislijo da so bogovi
magik |  10 .02. 2021 ob  18: 28
Hahahaha, podobnost seveda zgolj naključna!

BUTALSKI POLICAJ IN CEFIZELJ

V Butalah so se vsi bali policaja, drugod po svetu pa razbojnika Cefizlja. Cefizelj je hotel spoznati policaja, zato je obiskal Butale. Toda policaj ga je takoj prijel, ko ga je opazil in ga peljal v ječo. Cefizelj si je zaželel malo kruha in zato je odšel k peku. Tako mu je ušel. Čez nekaj tednov se je to ponovilo, in sicer dvakrat. Vendar policaj je tretjič pokazal jezik za njim, saj je bil tako jezen. Imel je srečo, da ga Cefizelj ni videl kajti, če bi ga, bi ga zadavil kot je že sedem ljudi in tri ženske. (vir: Wikipedija)
magik |  10 .02. 2021 ob  18: 11
Hop Cefizelj - pa te imamo.
Hahaha, v tem tednu dobra bera ministrov Cefizljev.