HRPELJE Z NOVIM PARKIRIŠČEM ZA AVTODOME: Kljub koronarazmeram so dela zaključili v zavidljivem roku (FOTO)

Koper

V Hrpeljah je minuli mesec zaživelo novo postajališče za avtodome (PZA), ki je zgrajeno v sklopu urejanja starega sejmišča. Za izgradnjo novega parkirišča za avtodome in njegovo opremo je poskrbelo koprsko podjetje CPK, ki je bilo za glavnega izvajalca in nosilca del izbrano med sedmimi poslanimi ponudbami na razpisu občine Hrpelje-Kozina.

Projekt v vrednosti 154.590 evrov je bil končan v 90 dneh, kar je kratek rok glede na izvedena gradbena dela in dobavo potrebne opreme. Kot posebnost pa v CPK izpostavljajo predvsem zahtevo, da se obstoječe drevje ohrani, kar je njihovo delo precej otežilo.

PZA Hrpelje ima osem parkiranih mest za avtodome z vso potrebno oskrbo – elektrika, voda, izpust odpadne vode in wc kaset. Gostom je na voljo wi-fi, otroško igrišče, klopi, mize in najem štirih električnih koles, s katerimi se turisti lahko zapeljejo do zanimivih točk.

Podjetje CPK bo letos opravilo še obnovitvena dela na avtocestah in rekonstrukcije državnih cest. Tudi na njihovo delo je vplivala epidemija novega koronavirusa in s tem povezani ukrepi. "Žal zaradi svoje izrednosti in nepredvidljivosti tovrstne situacije povzročajo med drugim tudi veliko gospodarsko negotovost. Beležimo upad dela, saj smo – ne le CPK, temveč celotna panoga – bili v negotovem položaju ravno v času največje gradbene sezone. Delo ni obstalo, so pa upad poslov in varnostni ukrepi oklestili naše ekipe na gradbiščih. Prav tako so obstali projekti na Hrvaškem," opisuje Tanja Mejak iz CPK.

V družbi CPK so sicer v času koronakrize sledili navodilom in priporočilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Gospodarske zbornice Slovenije in Zbornice za zdravje in varstvo pri delu. "V skladu z vsemi priporočili smo izvajali določena dela, zaposlene redno obveščali glede preventivnih ukrepov in še bolj temeljito poskrbeli za njihovo varnost na delovnem mestu. Tudi zaposleni so se zavedali resnosti nastale situacije in nujnosti upoštevanja preventivnih ukrepov za ohranitev svojega zdravja in zdravja sodelavcev," še pravi Mejakova.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija